EVO KO JE UPUCANI CRNOGORSKI BIZNISMEN: Davidović je poznati trgovac oružjem sa jakim političkim vezama - Volim Podgoricu

EVO KO JE UPUCANI CRNOGORSKI BIZNISMEN: Davidović je poznati trgovac oružjem sa jakim političkim vezama

Poznati crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović upucan je večeras u Beogradu. Prema prvim informacijama, na vlasnika nikšićkog “Neksana” nepoznati napadač ispalio je hitac u lobiju hotela “Kraun plaza” u kom živi. Davidović je takođe poznat kao trgovac oružjem sa jakim političkim vezama.

Miodrag Daka Davidović veliki je ktitor SPC. U žižu javnosti dospio je posle antibirokratske revolucije u Crnoj Gori 1989. godine, do kada je radio kao finansijski rukovodilac u željezari „Boris Kidrič“ u Nikšiću.

Zajedno sa sada pokojnim Pavlom Buletovićem i počivšim Momirom Bulatovićem, prvim neposredno izabranim predsjednikom Crne Gore, imenovan je za načelnika Centra bezbjednosti Nikšić. Bilo je to vrijeme neposredno pred izbijanje građanskog rata u tadašnjoj SFRJ.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Davidović je inače kum Momira Bulatovića i bio je ministar trgovine u Vladi SAO Hercegovina, a posle raskola u nekada jedinstvenom DPS bio je uhapšen od strane Đukanovićevog režima. Potom se otisnuo u sfere biznisa i postao veliki dobrotvor SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske. Izgradio je hram Svetog Save na Goliji kod Nikšića. Vlasnik je preduzeća „Neksan“ koje se bavilo proizvodnjom vina i alkoholnh pića, ali i visokogradnjom. U vlasništvu Davidovićeve kompanije “Neksan” bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju prije dvije godine kupio od ruske Metropol grupe

Prije sedam godina njegova svetost patrijarh srpski Irinej odlikovao je Davidovića Ordenom Svetog Save prvog stepena, a prije tri godine, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, od mitropolita Amfilohija dobio je Orden Svetog kralja Milutina za nemjerljiv doprinos koji je dao u obnovi manastira Ostrog i pravoslavnih svetinja širom Crne Gore.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Na Davidovića je najvjerovatnije pucano iz snajpera, a na Novom Beogradu pronađen je zapaljen automobil “reno”, u kojem je pronađena snajperska puška. Daka je bio u društvu vladike Budimljansko-nikšićkog Joanikija. Davidović nije životno ugrožen. Na mjestu pucnjave su jake policijske snage.

Kurir.rs

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com