Milošević rekao da nema veze sa ubistvom Đuričkovića - Volim Podgoricu

Milošević rekao da nema veze sa ubistvom Đuričkovića

Mario Milošević (38), osumnjičen da je u oktobru 2016. godine na Cetinju učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića, saslušan je danas u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Zastupnik oštećene porodice, Damir Lekić, kazao je da je Milošević u cjelosti negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

“Milošević je iznio odbranu, ali nije htio da odgovara na pitanja tužilaštva, njegovog advokata i punomoćnika oštećenog. Negirao je izvršenje djela, rekao je da pokojnog Đuričkovića poznaje samo ‘zdravo za zdravo’, da nisu imali nikakvih poslova, niti da su imali bilo šta dobro niti loše. Izrazio je žal zbog toga što se tome čovjeku desilo i rekao da nema bilo kakve veze s djelom. Kada mu je pročitana naredba o sprovođenju istrage, rekao je da su to za njega ‘španska sela’ i da se šokirao kada je to pročitao iz medija”, kazao je Lekić.

On je pojasnio da se Milošević ne tereti da je direktni izvršilac, već da je kao saizvršilac doprinio izvršenju djela na drugi način.

Milošević je danas u tužilaštvo doveden uz jake mjere obezbjeđenja.

Milošević je 5. novembra izručen Crnoj Gori sa Kosova.

“Naša država Miloševića potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog više krivičnih djela i krivičnog djela teško ubistvo.  Osim toga, on se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od pet mjeseci na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Podgorici zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopšteno je tog dana iz Uprave policije.

Miloševića su crnogorske vlasti međunarodnom potjernicom najprije potraživale zbog osnovane sumnje da je sa Igorom Mašanovićem i Vukotom Vujačićem, učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića iz Cetinja, 10. oktobra 2016.

Tridesetosmogodišnjak je potom osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva Miodraga Kruščića u Podgorici i da je taj zločin počinio kao član kriminalne organizacije Filipa Bešovića, koja je između ostalog odgovorna i za ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić.

Milošević je uhapšen sredinom jula prošle godine na Kosovu, po potjernici Interpola Podgorica.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com