PUTIN REKAO ONO ŠTO SVI ZNAJU: Odluka o suspenziji ruskih sportista je politička

Predsjednik Rusije Vladimir Putn rekao je da politika iza odluke da se ruskim sportistima zabrani učešće na svim međunarodnim takmičenjima do 2023.

WADA je u ponedjeljak suspendovala sportiste iz Rusije zbog navodnih malverzacija sa laboratorijskim podacima, pa ruski sportisti neće moći da učestvuju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, kao i na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru dvije godine kasnije.

“Svaka kazna još od Rimskog prava, treba da bude individualna i bazirana na tome šta je neka osoba uradila. Kazna ne može da bude kolektivna i ne može da utiče na one ljude koji nijesu napravili prekršaj”, rekao je Putin poslije sastanka Normandijske četvorke u Parizu, pa potom dodao:

“Mislim da iz stručnjači iz WADA to dobro razumiju. Ako neko od njih donosi odluke o kolektivnom kažnjavanju, mislim da se može pretpostaviti da temelj takve odluke nije briga o čistoti međunarodnog sporta, nego politička odluka, koja nema nikakve veze s interesima sporta ili olimpijskoga pokreta”.

Prvi čovjek Rusije najavio je žalbu.

“Ako nema pritužbi protiv neke zemlje, onda ona mora da se takmiči pod svojom zastavom. To je zapisano u Olimpijskoj povelji. To znači da odluka WADA krši povelju. Imamo temelja za žalbu”, poručio je Putin.

Vijesti

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close