RADNIČKA DOBILA PREDSJEDNIKA: Maksim Vučinić naslijedio funkciju - Volim Podgoricu

RADNIČKA DOBILA PREDSJEDNIKA: Maksim Vučinić naslijedio funkciju

Radnička partija mora postajati jer je potrebna i Crnoj Gori i narodu, saopšteno je na konferenciji za novinare i poručeno da jedinstvo stranke nije nikada dovedeno u pitanje.

Novi predsjednik stranke Maksim Vučinić rekao je daborba nedavno preminulog lidera stranke Janka VuČinića, ne samo što ne smije biti zaboravljena, već mora biti nastavljena uz jedinstvo koje je sačuvano u partiji.

Vučinić je rekao da je odlučio da, “uz podršku iskrenih prijatelja i saboraca, u duhu časnog i hrabrog života njegovog oca Janka i njegove podnesene žrtve, nastavi put na kome je smrt zaustavila” lidera RP.

“RP kao uspješna tekovina jednog pravednog puta mora ostati dosljedna tome, polazeći od činjenice da je jedina iskrena ljevičarska partija koja baštini ideje izvorne socijaldemokratije, partija socijalne pravde koja se zalaže za državu vladavine prava”, rekao je Vučinić.

U RP će čuvati i jedinstvo u svojim redovima, koje ni u jednom trenutku nije došlo u pitanje, nakon Jankove smrti, kazao je Vučinić odgovarajući na novinarsko pitanje da li će Zeljka Savković biti i dalje potpredsjednica.

“Na Skupštini sam izabrao dva saradnika, odnosno dva potpredsjednika partije, Aleksandra Roganovića i Radisava Jaukovića. Zeljkaje član predsjedništva RP, a po Statutu imam pravo da kasnije proširim taj uži krug saradnika”, rekao je Vučinić.

On je najavio da ih očekuje buran period i izborna godina u kojoj će imati veliku odgovornost i prema građanima i dosadašnjem angažmanu njegovog oca, jer će uslijediti širenje partije, što će usloviti i dopunjavanje sadašnjegbroja rukovodstva.

Na pitanje koje će nove poteze preduzeti, Vučinić je odgovorio daje opšti trend u svijetu forsiranje mladih ljudi i da će i oni tako ostvarivati ciljeve.

Savković je potvrdila da jedinstvo RP nije nikada dovedeno u pitanje i navela’da su uvijek u dosadašnjem radu sa Jankom Vučinićem željeli da što više mladih dođe u RP i počne da se bori za prava pojedinca, svakog građanina u Crnoj Gori, jer „nepobitna je činjenica da radnik u proizvodnji radi sa platom od 300 do 350 eura”

Pobjeda

3 komentara

  1. I loved as much as you’ll obtain performed right here. The caricature is attractive, your authored material stylish. however, you command get got an impatience over that you wish be turning in the following. ill surely come further formerly once more since precisely the similar nearly a lot frequently within case you protect this increase.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com