NA DAKU PUCAO VOJNIK ILI POLICAJAC: Evo gdje je stavio pušku i ispalio metak! Ovakvu poruku nosi ATENTAT SNAJPEROM! - Volim Podgoricu

NA DAKU PUCAO VOJNIK ILI POLICAJAC: Evo gdje je stavio pušku i ispalio metak! Ovakvu poruku nosi ATENTAT SNAJPEROM!

Analiza Ukoliko je motiv političke prirode, organizatore treba tražiti u Crnoj Gori, a izvršioce u bezbjednosnim strukturama, kaže kriminolog Dobrivoje Radovanović

Organizatore napada na crnogorskog biznismena Miodraga Daku Davidovića treba tražiti u Crnoj Gori ukoliko je motiv političke prirode, a izvršioce u posebnim jedinicama vojske i policije Crne Gore ili paravojnim i parapolicijskim formacijama.

Ovo u razgovoru za Kurir tvrdi kriminolog Dobrivoje Radovanović i dodaje da se ubice koje koriste snajpere regrutuju iz tih redova.

Opomena

– Ako je motiv politički, organizatore treba tražiti u Crnoj Gori – kaže Radovanović.

FOTO: BETA

Na pitanje šta misli o tezi jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, da je u pokušaj likvidacije Davidovića upletena i crnogorska služba bezbjednosti, on kaže:

– Ne isključujem takvu mogućnost. Treba prvo naći motiv. Da naručite ubistvo snajperom, to je od 20.000 evra pa naviše. Na Davidovića je pucano iz snajperske puške dok je bio na sastanku s vladikom Joanikijem u restoranu hotela „Kraun plaza“. Davidović sa porodicom i obezbjeđenjem živi u ovom hotelu prokrivenom kamerama, pa Radovanović ne isključuje mogućnost da je ovaj snajperski hitac bio samo opomena za poznatog crnogorskog biznismena.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

– Ako Davidović živi u Beogradu, mogli su bilo gdje da pucaju na njega, ne baš tu, u hotelu koji je pod kamerama s obezbjeđenjem, prije će biti da je ovo samo poruka. Nijedan obučen snajperista neće ispaliti hitac iskosa. Da su htjeli da ga ubiju, ubili bi ga na nekom drugom mjestu – navodi Radovanović.

Evo kako je pucao: Ispalio metak sa 70 metara od biznis lože

Napadač na Davidovića dovezao se na 70-80 metara od biznis lože na prvom spratu hotela i trebalo mu je oko 15 minuta da parkira vozilo i pripremi se, prije nego što je ispalio hitac iz snajperske puške, pišu mediji u Crnoj Gori pozivajući se na izvore bliske istrazi. Davidović je pogođen u šaku i odmah je operisan u jednoj privatnoj beogradskoj klinici. Iz podlaktice su mu izvađena dva gelera, ostaci metka koji ga je pogodio u lijevu ruku. – Da je napadač koristio municiju velike razorne moći, svjedoči i to da je još sedam-osam gelera završilo u plafonu i susednim stolovima, kao i rupa na troslojnom staklu, prečnika sedam-osam centimetara – navode podgorički mediji, kao i da je ovaj nikšićki biznismen ostao živ zahvaljujući troslojnom, nakrivljenom staklu kroz koje je prošao metak:

– Vjerovatno je troslojno nakrivljeno staklo malo promjenilo putanju metka i zbog toga je Davidović ostao živ.

(Kurir)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com