NA STOLU JE VIDIO CRVENU MRLJU! PROBALI SU DA GA UBIJU KAO ARKANA: Očevici otkrili šta se desilo kada je Daka upucan - Volim Podgoricu

NA STOLU JE VIDIO CRVENU MRLJU! PROBALI SU DA GA UBIJU KAO ARKANA: Očevici otkrili šta se desilo kada je Daka upucan

Hotel “Kraun plaza” na Novom Beogradu, u kojem je sinoć izvršen atentat na crnogorskog biznismena Miodraga Daku Davidovića (62) dok je sjedio sa vladikom Joanikijem, mjesto je na kojem je prije dve decenije ubijen Željko Ražnatović Arkan.

Zajedno sa Arkanom ubijeni su i njegovi prijatelji, bivši radnici saveznog SUP-a, pukovnih Dragan Garić i major Milenko Mandić, pripadnik SDG-a. Naprednjaci su Ražnatovića upucali sa tri hica u glavu, a jedina razlika je u tome što je Arkan sjedio u separeu pored recepcije hotela, dok se Davidović nalazio na prvom spratu.

Božidar Spasić, bivši pripadnik DB-a, kaže da je zanimljivo što je za atentat na Davidovića izabrano isto mjesto na kojem je ubijen Arkan, i naglašava da se uprkos tome što je hotel dobro obezbjeđen i što je okolina pokrivena desetinama kamera sa mjesta zločina dosta lako može pobjeći u dva pravca.

– A zanimljivo je i to da se u Beogradu pojavio snajper. Neki su ga prizivali prije desetak dana, i evo ga – naglašava Spasić.

Koliko je situacija u “Kraun plazi” bila dramatična, a scena izgledala poput onih u akcionim filmovima, posvjedočio je Mišo Vujović, dugogodišnji prijatelj vladike Joanikija i novinar koji se zatekao na licu mjesta.

Davidović nije životno ugrožen, metak mu je povredio šaku, počinioci nisu još uvijek pronađeni, a Vujović kaže da se sve dogodilo munjevito. On otkriva da je te večeri u u istom hotelu boravio i crnogorski ambasador.

– Vladika Joanikije i Davidović su sjedjeli u jednoj od sala na prvom spratu hotela i razgovarali o Davidovićevoj zadužbini, manastirskom kompleksu na Goliji. Davidović je nalakćen na sto nešto objašnjavao vladiki kada je čuo tup udarac kroz staklo i opiljak od stolice je vladiku pogodio iznad oka. “Na pod”, viknuo je čovjek iz Davidovićevog obezbjeđenja. “Gađaju nas snajperom”, rekao je bacajući se prema vladiki Joanikiju i Davidoviću – prepričao je Vujović u svojoj kolumni, koju je napisao odmah posle događaja. – piše Alo.rs

– Vladika je krajičkom oka ugledao na stolu crvenu mrlju. “Otkud prosuto crno vino kad ga nismo pili?” zapitao se i ne sluteći da je njegov sagovornik ranjen. Tek kasnije je ugledao krvavu Davidovićevu desnu šaku, u koju se zario metak u trenutku dok ju je držao u visini grudnog koša. Snagu projektila oslabili su debelo dvoslojno staklo i naslon stolice – kaže Vujović.

On je zaključio da je metak koji je ispalio profesionalac vjerovatno stigao sa okolnih zgrada, što, zaključuje, govori da je Davidović pomno praćen i opserviran.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com