VIKNUO JE SNAJPER SVI SU SE BACILI NA POD: U atentatu na crnogorskog biznismena korišćena municija velike razorne moći

Napadač koji je iz vatrenog oružja ranio Miodraga Daku Davidovića (62), dovezao se na 70-80 metara od biznis lože na prvom spratu beogradskog hotela Keaun plaza i trebalo mu je oko 15 minuta da parkira vozilo i pripremi se, prije nego je zapucao iz snajperske puške u pravcu biznismena iz Nikšića.

Izvor blizak istrazi tvrdi da to dokazuju i snimci sa tri nadzorne kamere koje je beogradska policija pregledala nakon ranjavanja Davidovića na Novom Beogradu. On je pogođen oko 20.40 sati u utorak, dok je u hotelskom restoranu sjedio u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, koji nije povrijeđen.

Davidović je uspješno operisan na jednoj beogradskoj privatnoj klinici, gdje su mu iz podlaktice izvađena dva gelera, ostaci metka koji ga je pogodio u lijevu ruku…

“Da je napadač koristio municiju velike razorne moći, svjedoči i to da je još 7-8 gelera završilo u plafonu i susjednim stolovima, kao i rupa na troslojnom staklu, prečnika sedam – osam centimetara”, rekao je sagovornik Vijesti…

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Jedan od izvora tvrdi da su rekonstrukcija obližnjih Geneksovih apartmana i ograde na gradilištu otežali napadaču zadatak – jer je morao da puca iz nepovoljnog ugla. Kako su ispričali svedoci drame u hotelu, kada se čuo prvi pucanj, jedan neko je viknuo: “Snajper!”

“Kada se čuo pucanj, pratilac Davidovića je reagovao… Svi su legli na pod”, saopšteno je.

Inspektori tvrde da je Davidović ostao živ zahvaljujući troslojnom, nakrivljenom staklu kroz koje je prošao metak:

“To je napadaču pokvarilo planove i vjerovatno za malo promijenilo putanju metka. Zbog toga je Nikšićanin ostao živ”, rekao je taj izvor.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Niko od nadležnih nije potvrdio tu informaciju, a nezvanično se saznaje da Davidović stanuje u hotelu gdje je ranjen. Joanikije i Davidović (62), bili su sami za stolom u beogradskom hotelu u trenutku pucnjave. Episkop Joanikije saopštio je Vijestima da je u glavni grad Srbije preksinoć doputovao nepun sat, prije nego nego je njegov prijatelj ranjen iz vatrenog oružja.

On je ponovio da nije povrijeđen u pucnjavi.

“Ne mogu davati izjave, bile su državne službe koje ispituju sve. Ne znam je li završena istraga”, kazao je Joanikije. Ponovio je da su Davidović i on bili sami za stolom: “Kada se dogodila ta užasna stvar, ali hvala Bogu – Davidović je dobro”.

Odgovarajući na pitanje – da li eventualno sumnja da je on, a ne Davidović bio meta, kazao je da nema razloga da tako misli. Potvrdio je i da je beogradskim inspektorima dao izjavu nakon ranjavanja Nikšićanina. Iz kabineta srpskog ministra policije Nebojše Stefanovića, saopštili su da zbog istrage ne mogu saopštiti više detalja o napadu na šezdesetdvogodišnjaka.

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Prema pisanju crnogorskih medija, Miodrag Daka Davidović prethodnih godina bio je zainteresovan za bavljenje politikom. Prije dvije godine prodao je benzinsku pumpu u Nikšiću i planirao da se povuče iz što više poslova koja je započeo u Crnoj Gori. Pored benzinske pumpe, Davidović se bavio i proizvodnjom alkoholnih pića, kao i građevinskim poslovima.

U vlasništvu Davidovićeve kompanije “Neksan” bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju prije dvije godine kupila od ruske Metropol grupe.

Vijesti

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close