DETALJI ATENTATA NA DAKU DAVIDOVIĆA: Automobil koji je koristio napadač na Davidovića ukraden, SNAJPER NA VEŠTAČENJU - Volim Podgoricu

DETALJI ATENTATA NA DAKU DAVIDOVIĆA: Automobil koji je koristio napadač na Davidovića ukraden, SNAJPER NA VEŠTAČENJU

Ko je i po čijem nalogu ispalio hitac u nikšićkog biznismena Miodraga – Daku Davidovića (62) u utorak uveče u hotelu “Kraun plaza”, još nije utvrđeno, a prve pretpostavke su da je atentat dugo planiran.

– Automobil “reno” kojim je atentator pobegao, a koji je kasnije nađen zapaljen je ukraden u centralnoj Srbiji, i to dvije nedelje prije napada. Sama lokacija u kojoj je ranjen Davidović je, reklo bi, dobro čuvana, ima i fizičko i tehničko obezbjeđenje i trebalo je dobro proučiti i hotel, kao i sve susjedne lokacije, parkinge i naći dobro mjesto za napadača. Sve to ukazuje da je ona ko je organizovao atentat detaljno sve planirao i da je, napadač imao “navigaciju”, nekoga ko mu je javljao šta se tačno dešava u hotelu i kuda se kreće meta – saznaje “Blic” od izvora povezanog sa istragom.

Vještačenja zapaljenog automobila, kao i snajpera, koji je nađen u vozilu, još nisu gotovi.

– I automobil i oružje su ugljenisani i pitanje je da li će biti nađen neki materijalni trag koji može pomoći u identifikaciji napadača ili njegovog pomagača – dodaje naš izvor.

Srpski istražitelji vjeruju da naručilac atentata nije na našim prostorima i ne odbacuju mogućnost da je sve krenulo iz Crne Gore, gdje se Davidović zamjerio prvenstveno vladajućoj nomenklaturu, jer je ktitor Srpske pravoslavne crkve podržao opoziciju, pa čak i najavio mogućnost da će se kandidovati na sledećim izborima za predsjednika. Zbog toga što nije omiljena ličnost crnogorskoj vlasti, u domovini nije godinama boravio.

Miodrag – Daka Davidović ranjen je dok je sjedio u baru hotela “Kraun plaza” u kom je sa porodicom i obezbjeđenjem živio poslednjih 8-9 godina.

U trenutku pucnjave on je bio sam za stolom sa episkopom Joanikijem, a tragediju su spriječili Davidovićevi tjelohranitelji koji su posle prvog hica shvatili da neko pucao iz snajpera, viknuli su i svi su polijegali na pod.

Davidović je ranjen u ruku, ali je jasno da je napadač planirao da ga likvidira, međutim nije dobro procijenio debljinu nakrivljenog stakla na hotelu koje je skrenulo pravac metka.

1 komentar

  1. Heya! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com