DIJASPORA CG OSNOVALA HUMANITARNI FOND Pomagaće najugroženije crnogorske građane: Dobro nema vjeru i naciju - Volim Podgoricu

DIJASPORA CG OSNOVALA HUMANITARNI FOND Pomagaće najugroženije crnogorske građane: Dobro nema vjeru i naciju

Humanitarni fond “Dijaspora Crnoj Gori” formiran je u Njujorku, a namjera osnivača je da fond pomaže najugroženije crnogorske građane, te liječenje, stanovanje i zapošljavanje. Novac iz Fonda, kako je najavljeno, biće strogo kontrolisan.

Istaknuti predstavnici crnogorske dijaspore, Veselin Mijač iz Švedske i Hačko Prčvak iz Njemačke formirali su Humanitarni fond “Dijaspora Crnoj Gori”, a kako su najavili, prikupljanje sredstava i donacije biće transparentni.

Osnivači su već poznati donatori i dobinici nagrada za dobročinstvo.

Hačko Prčvak foto printscreen

-Fondacija će imati statut i znaće se u kojem pravcu ide novac. Naš cilj je da sredstva idu osobama koje nisu u stanju sebi da obezbijede osnovna sredstva za život, i koja ga nemaju. Želim da naglasim da u ovoj fondaciji nema ni političkih, niti vjerskih interesa. Ova fondacija je isključivo humanitarnog karaktera. Dobro nema naciju i vjeru i to treba svi da prepoznamo, kazao je Prčvak, prenosi TVCG iz Njujorka.

Veselin Mijač foto printscreen

-Veoma je važno da ćemo pomagati dio familija, koje nemaju mogućnost da se izdržavaju, nemaju posao, bolesna djeca, želimo da vremenom napravimo da u Crnoj Gori napravimo društvo gdje svaki građann može dobiti adekvatno liječenje, pomoć u slučaju da nema posao, rekao je Mijač.

Foto printscreen

Iskazana je i velika želja da se humanitarna pomoć pravilno usmjerava.

-Dobro je da se naši ljudi u dijaspori povezuju, spajaju i da dobijamo dobre rezultate, kazao je Predrag Mitrović, direktor Uprave za dijasporu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com