NAŠ POZNATI GLUMAC SE ZAMONAŠIO: Slavu je zamijenio MANASTIROM, a pred njim je bila SVIJETLA BUDUĆNOST

Sredinom devedesetih kao bomba odjeknula je vijest u srpskoj javnosti da je tada popularni srpski glumac Rastko Lupulović postao monah.

U to vrijeme Rastko ne samo da se aktivno bavio glumom, već je bio i član popularnog benda “Kanda, Kodža i Nebojša”.

Na početku karijere važio je za jednog od najboljih srpskih glumaca, pa je za svoja ostvarenja, još kao mladi glumac odlikovan jednom od najprestižnijih nagrada “Sterijinim pozorjem”, a dobitnik je i nagrade “Zoran Radmilović”.

Velika slava bila je pred njim, kada je 1996. odlučio da se zamonaši.

foto: Printscreen/jutjub

U jednom intervjuu Rastko, a sada otac Ilirion, otkrio je da, prvi put kada je stigao u manastir Dečane na Kosovu, sa tadašnjim kolegom, poznatim glumcem Nenadom Jezićem, znao da će to biti nejgova nova kuća, pa se tada i rodila želja za zamonašenjem.

– Osjećam se zasićenim i zamjernim od roka i svega toga. Rok je negdje u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran…u susretu sa vjerom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razriješenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija – izjavio je svojevremeno Lupulović.

Rastko, čije je crkveno ime Ilarion, 2013. je postavljen za igumana manastira Draganaca, a do danas pruža podršku i utjehu onima koji su odlučili da ne napuštaju svoja ognjišta.

 

Espreso

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close