OVO JE POLICAJAC IZ IGALA KOJI JE UBIJEN NA ZADATKU: Milutin Leković (41) je kao svakog dana pošao na posao, danas se NIJE VRATIO - Volim Podgoricu

OVO JE POLICAJAC IZ IGALA KOJI JE UBIJEN NA ZADATKU: Milutin Leković (41) je kao svakog dana pošao na posao, danas se NIJE VRATIO

Dva muškarca od 45 i 50 godina i jedna žena (70) uhapšeni su danas nakon ranjavanja policajca Milutina Lekovića (41) u centru Igala. Policajac je, nažalost, večeras podlegao povredama u risanskoj bolnici.

Incident se dogodio oko 13.30 kada je na policajca Lekovića iz vatrenog oružja pucala jedna od tri osobe sa Kosova, koje je privodio jer nisu posjedovale lična dokumenta.

Troje lica su uspjela da pobjegnu nakon što su teško ranili policajca, ali ih je nakon par sati policija, uz pomoć građana Herceg Novog locirala u Sutorni, ka hrvatskoj granici. Ponovo je došlo do pucnjave kada je jedan od bjegunaca ranjen.

Leković sa kolegama u druženju sa djecom na graničnom prelazu Debeli brijeg prije devet mjeseci

Premijer Duško Marković i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uputili su saučešće povodom ubistva graničnog policajca Milutina Lekovića.

-Upućujem najdublje saučešće porodici Leković čiji je sin, suprug, brat i otac preminuo nakon ranjavanja na dužnosti. Pamtićemo Milutina kao hrabrog policajca i dobrog čovjeka koji je dao život za svoju zemlju. Briga o njegovoj porodici ljudska je obaveza i dužnost Vlade Crne Gore, poručio je Marković.

Ističe da je dužnost policije da štiti granice, građane, njihovu imovinu i javni red i mir i da se izbori sa svim bezbjednosnim izazovima.

-Crnogorska policija obavljajući te zadatke pokazuje odlične rezultate i zavrjeđuje respekt društva. MUP će se s pijetetom sjećati Milutina Lekovića, čuvati uspomenu na odvažnog, hrabrog i plemenitog kolegu koji je izgubio život na dužnosti i pružiti svu pomoć njegovoj porodici, naveo je Nuhodžić.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com