IZ GRADA TVRDE: Naplata parkinga u skladu sa zakonom - Volim Podgoricu

IZ GRADA TVRDE: Naplata parkinga u skladu sa zakonom

Direktor podgoričkog Parking servisa Nusret Canović kazao je Dnevnim novinama da se parking u glavnom gradu naplaćuje u skladu sa zakonom i važećim propisima, demantujući jučerašnje navode u pojedinim medijima da je ova odluka neustavna.

Canović objašnjava da je zbog određenih neusklađivanja Ustavni sud poništio Odluku o javnim parkiralištima iz 2015. godine, ali da je to regulisano nedavno donesenom Odlukom na sjednici Glavnog grada, te ranije usvojenim izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima, koji je usvojen u julu prošle godine.

On je istakao da je na posljednjoj sjednici Glavnog grada, 23. decembra, usvojena Odluka koja suštinski ništa nije promijenila, te da se parking regularno naplaćuje.

Dnevnim novinama su se juče obratili čitaoci, koji su tražili obrazloženje ove Odluke, navodeći da su zbunjeni napisima na gotovo svim portalima.

Canović je poručio građanima da parking moraju plaćati kako ne bi snosili posljedice, odnosno plaćali novčane kazne.

On navodi da je Ustavni sud razmatrao i oborio staru odluku i donio novu, koja je usklađena sa zakonom.

“Skupština Glavnog grada je na sjednici održanoj 23. decembra prošle godine, na osnovu Zakona o komunalnim djelatnostima, donijela novu Odluku o javnim parkiralištima na teritoriji glavnog grada, koja je već stupila na snagu. Odluka Ustavnog suda se odnosi na Odluku o javnim parkiralištima iz 2015. godine, koja je prestala da važi usvajanjem nove Odluke na sjednici od 23. decembra 2019. godine, i uopšte ne tretira naplatu parkinga, već samo usaglašenost Odluke sa Zakonom o komunalnim djelatnostima”, kazao je Canović.

Ustavni sud, kako kaže, nije razmatrao samo pitanje naplate, već su se parking usluge trebale uskladiti sa zakonskim normama i propisima i uvesti neke novine.

Canović ističe da se Odluka o javnim parkiralištima na teritoriji glavnog grada našla i u Službenom listu Crne Gore, koji je izašao 30. decembra prošle godine.

Dnevne novine

2 komentara

  1. Say thanks a lot for your energy to have had these things together on this web site. Mary and that i very much appreciated your knowledge through your articles in certain things. I am aware that you have many demands on your own program so the fact that you took as much time like you did to steer people like us by means of this article is actually highly valued.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com