Home / NOVOSTI / Hronika / UHAPŠENI ADVOKAT LJEŠKOVIĆ: Poslije ovoga, niko u Crnoj Gori nije siguran
foto Svetlana Mandić/Vijesti

UHAPŠENI ADVOKAT LJEŠKOVIĆ: Poslije ovoga, niko u Crnoj Gori nije siguran

Advokat Srđan Lješković koji je dana uhapšen u Nikšiću, rekao je da će podnijeti krivičnu prijavu, ali i da iza svega stoji lično direktor policije Veselin Veljović.

– Poslije ovoga niko u Crnoj Gori nije siguran. Nadam se samo da u postupku neće “ispariti” video snimci, kao što se dešavalo u nekim drugim slučajevima. Nadam se i da neće biti namontirani kao sto je to uradila policija u slučaju Aleksandra Čake Ivanovića, rekao je Lješković za TV Vijesti.

Lješković je, navodno, u zgradi Osnovnog suda u Nikšiću imao verbalni konflikt sa policajcem Dragoslavom Čurovićem, nakon čega je uhapšen.

Iz Uprave policije saopšteno je da je advokat uhapšen zbog drskog ponašanja.

UHAPŠEN ZBOG DRSKOG PONAŠANJA!

UHAPŠEN ADVOKAT SRĐAN LJEŠKOVIĆ

Izvor blizak Lješkoviću, međutim, tvrdi da je policajac napao advokata.

Lješković je u izjavi kod sudije za prekršaje, Tamare Dubljević, kazao da mu u CB Nikšić nije dozvoljeno da podnese krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti i zamalo fizičkog napada na njega od strane Čurovića.

Prema njegovim riječima, kretanje Čurovića u sudu prema njemu mu daje za pravo da je pokušao da mu na neki način ugrozi bezbjednost, makar i samim guranjem. Tvrdi da je policajac Zoran Gašović stao između njega i Čurovića i zbog toga mu je zahvalan jer je na taj način spriječio incident. Kazao je da mu je, dok je silazio niz stepenice Čurović uputio pogrdnu riječ.

Kada je krenula situacija da izmiče kontroli pozvao je 122 da prijavi policajca i čuo da djevojka s druge strane govori da advokat prijavljuje Čurovića. Advokat je istakao da je u CB Nikšić tražio da pred ODT podnese krivičnu prijavu, a ne pred kolegama Čurovića, i da je u CB zadržan skoro dva sata, što je policiji dalo dovoljno vremena da reaguje, a njemu su uskraćena prava.

“Smatram da iza ovakvog smišljenog provokativnog napada stoji direktor policije Veselin Veljović, a da je Čurović samo marioneta u njegovim rukama”, kazao je Lješković i trazio od sudije da izuzme sve snimke iz i ispred suda, kao i da njegovu izjavu smatra krivičnom prijavom i proslijedi je ODT na dalje postupanje do odluke da li u radnjama Čurovića ima krivične odgovornosti ili ne.

Kazao je da nije kriv i da ni jednim postupkom nije doprinio ovakvoj situaciji u kojoj se našao.

Policajac Čurović je izjavio da ga je u holu suda advokat Lješković verbalno napao, da mu se unio u lice dok je to govorio, kao i da je sa verbalnim napadima i unošenjem u lice nastavio i kada su izašli iz suda zbog čega se obratio kolegi Draganu Vuksanoviću, koji je policajac u sudu, da Lješkovića privede zbog vrijeđanja.

Čurović je istakao da je začuđen ponašanjem advokata, da na osnovu njegovog ponašanja nije mogao da zaključi koja je namjera Lješkovića i da se kune u život sina i na ćivot da ni jednu ružnu riječ advokatu nije uputio jer to nije njegov rječnik.

Advokat tvrdi da se Čuroviću obratio riječima da, ako ima neki problem, to mogu uz kafu riješiti, dok je policajac istakao da to nije čuo.

Svjedoci policajci, Milorad Nikolić, Zoran Gašović, Dragan Vuksanović i Vitomir Krsmanović dali su izjave koje idu u prilog njihovom kolegi Čuroviću, pa je Lješković iste odbacio jer su, kako je kazao, date smišljeno da bi pomogli kolegi.

Sudija Dubljević je novo ročište zakazala za 4. februar kada će se kao svjedoci pojaviti Živko Živković, klijent Lješkovica koga zastupa u ponovnom suđenju, i advokat Sava Kostić koji zastupa Čurovića i Krsmanovica koje Živković tereti da su ga 2017. godine fizički napali.

Sudija je prihvatila i da od suda traži snimke sa svih video kamera u sudu i ispred suda, ali je odbila Lješkovićev zahtjev da kao svjedok bude sašlusan direktor policije, Veselin Veljović.

Nakon pretresa Lješković je kazao novinarima da je njegov slučaj dokaz da u ovoj zemlji svako moze biti uhapšen na osnovu izjave nekog policajca.

-Ti isti ljudi su okrivljeni za nanošenje povreda mom klijentu koga sam branio. Da li Veljović ima nešto iza ovoga ili nema? Siguran sam da on stoji iza ovoga. Nakon današnjeg moga privođenja niko u Crnoj Gori nije siguran. Podnijeću krivičnu prijavu protiv policajca. Nadam se da snimci neće ispariti iz Osnovnog suda kao što je to bio slučaj u drugim sudovima i da će pokazati ono što je istina. , kazao je Lješković.

VP/TV Vijesti/Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com