UHAPŠENI NOVINARI GOJKO RAIČEVIĆ I DRAŽEN ŽIVKOVIĆ: “Izazivali paniku i širili nered”

Policija u Podgorici uhapsila je Dražena Živkovića (39) i Gojka Raičevića (56) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz policije.
Živković je, kako se navodi, kao glavni i odgovorni urednik portala “Borba”, počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije.
-Takođe, Raičević je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala “IN4S”, izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu “IN4S”.
Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku.

Raičević i Živković su ranije večeras bili pozvani na informativni razgovor povodom informacije i eksploziji u Vili Gorica.

Njih dvojica će biti saslušani ujutro u 9 časova.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close