Home / NOVOSTI / Društvo / UOUCG: Vrednovanje rada članova akademske zajednice uređeno novim Pravilnikom

UOUCG: Vrednovanje rada članova akademske zajednice uređeno novim Pravilnikom

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici usvojio Pravilnik o postupku, uslovima vrednovanja i načinu nagrađivanja zaposlenih za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore.

Predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica kazao je da je Pravilnik usvojen na predlog rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danila Nikolića, kao ujednačen dokument, s obzirom na to da je mijenjan i dopunjavan u više navrata.

„Pravilnikom se uređuje postupak vrednovanja rada članova naše akademske zajednice koji doprinose i razvoju i međunarodnom pozicioniranju. Misli se, prije svega, na publikovanje rezultata naučnoistraživačkog rada u vodećim referentnim kategorijama i  ostvarivanja akademske mobilnosti na visokorangiranim univerzitetima ili na drugi ekvivalentan način“, kazao je Bjelica.

Takođe, danas je, između ostalog, usvojen Pravilnik o načinu korišćenja sredstava i ostalim primanjima zaposlenih na projektima, na poslovima sa tržišta, akreditovanim samofinansirajućim studijskim programima koji se izvode na jezicima koji nisu u zvaničnoj upotrebi u Crnoj Gori i u okviru posebnih oblika nastave.

Usvojen je i predlog Pravilnika o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Rektoratu UCG.

Članovi Upravnog odbora UCG upoznali su se danas i sa izvještajima Službe za unutrašnju reviziju UCG i organizacionih jedinica u postupku kontrole pojedinih poslovnih procesa na Univerzitetu Crne Gore.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com