U ATINI UBIJENE VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA: Maskirani napadači upali u kafanu pa izrešetali Stamatovića i Dedovića! (VIDEO)

U pucnjavi u restoranu ranjena je i jedna žena

U restoranu u Atini ubijeni su čelnici crnogorskog škaljarskog kriminalnog klana Stevan Stamatović (43) i Igor Dedović (43).

FOTO: PRINTSCREEN
U pucnjavi u restoranu ranjena je i jedna žena. Za sada nema potvrde da li se radi o supruzi jednog od ubijenih.
FOTO: PRINTSCREEN

Prema prvim informacijama, četiri počinioca sa kapuljačama upala su u kafanu i pucali su iz automatske puške u poseban sto za kojim je bilo 10 ljudi.

FOTO: PRINTSCREEN
Za Igorom Dedovićem (43), koji je sa braćom Vukotić označen kao vođa škaljarskog klana, bila je raspisana potjernica zbog pokušaja dvostrukog ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića bliskih kavačkom klanu krajem marta 2016. u Kotoru. Za to djelo Crna Gora traži od Srbije izručenje Jovice Vukotića, dok je Milić Minja Šaković hapšen i bio u pritvoru u Spužu, a potom pušten na slobodu.

Stevan Stamatović važi za vođu zagoričana, kriminalne grupe iz Podgorice koja je blisko sarađivala sa škaljarskim klanom. Ubijeni Stamatović srpskoj javnosti postao je poznat u istrazi ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi 13. oktobra 2016. godine, jer je navodno tog dana bio u Beogradu, nakon čega se vratio u Podgoricu. On je, međutim, u medijima crnogorskim demantovao da ima ikakve veze sa ubistvom Saleta Mutavog. Takođe, Stamatović je dovođen u vezu i sa oružjem koje je u pronađeno u Jajincima, u blizini kuće tadašnjeg premijera a sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića.

Jedan od najbližih saradnika ubijenih Dedovića i Stamatovića je Milić Minja Šaković koji je na slobodi u Crnoj Gori. Od vođa škaljaraca preostala su braća Vukotić, s tim što je Jovica Vukotić u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, dok je Igor Vukotić je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

U aprilu 2019. jedan od najvećih udaraca škaljarskom klanu bio je upravo ubistvo Veselina Veska Vukotića, oca Jovice i Igora Vukotića. Vesko Vukotić ubijen je u Kotoru ispred svoje kuće. To ubistvo je do danas ostalo nerasvijetljeno.

Vojin Stupar na kojeg su, kako se sumnja pucali Dedović, Vukotić i Šakotić, je zet Igora Božovića, jednog od vođa kavčana koji je takođe u bjekstvu od crnogorskog pravosuđa, dok je Miloš Radonjić prije nekoliko meseci uhapšen u Hrvatskoj sa lažnim dokumentima.

Crnogorci su Stamatovića sumnjičili da je organizovao kriminalnu grupu čiji je zadatak bio da ubiju Radojicu Zeković, koji je blizak kavačkom klanu.

Prethodnih godina Španija je bila zemlja u kojoj su pripadnici škaljarskog klana i njima bliskim krinimalnim grupama uglavnom nalazili utočište. U protekle dvije godine umesto Španije sve češće se pominjala Atina.

U ratu škaljarskog i kavačkog klana od februara 2015. do danas ubijeno je više od 40 osoba.

blic.rs/kurir.rs/pink.rs/agencije
loading...
Tagovi

Slične Objave

2 komentara

  1. Ranner zajam osigurava gotovinske zajmove od 5000 do 50000 eura, 50000 do 300 000 eura po godišnjoj stopi od 2% za bilo koju osobu.
    Ako vam je potrebna pomoć, molimo vas da nam kažete beskrajni stres plaćanja.
      pošaljite nam e-poštu na ([email protected])

  2. Ranner zajam osigurava gotovinske zajmove od 5000 do 50000 eura, 50000 do 300 000 eura po godišnjoj stopi od 2% za bilo koju osobu.
    Ako vam je potrebna pomoć, molimo vas da nam kažete beskrajni stres plaćanja.
      pošaljite nam e-poštu na ([email protected])

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close