ULOŽENO 850.000 EURA: Tokom raspusta radovi na 24 škole - Volim Podgoricu

ULOŽENO 850.000 EURA: Tokom raspusta radovi na 24 škole

Ministarstvo prosvjete tokom cijele godine radi na poboljšanju uslova u crnogorskim školama. Samo tokom zimskog raspusta, koji će trajati do 27. januara, u radove na infrastrukturi 24 škole, kazao je Dnevnim novinama sekretar Ministarstva prosvjete Omer Mehmedović, uložili su čak 850.000 eura.

Pored pripreme izgradnje novih škola u Crnoj Gori Ministarstvo prosvjete, kazao je Dnevnim novinama sekretar tog Vladinog resora Omer Mehmedović, intenzivno radi na rekonstrukciji već postojećih kako bi učenici boravili u ugodnom ambijentu.

Tokom zimskog raspusta i generalno u prethodnih nekoliko mjeseci, kako je kazao, dosta se radilo na rekonstrukciji školske infrastrukture, a nedavno su završeni ili su u toku radovi na čak 24 škole vrijedni 850.000 eura.

“Kako u Crnoj Gori ima blizu 600 obrazovnih objekata to je sasvim jasno kolika su ulaganja potrebna, posebno tokom zime, kako bi se ta infrastruktura održavala. Naravno, uvijek se trudimo da rasporedimo budžet optimalno. To možemo raditi jedino jasnim postavljanjem prioriteta. Svi kapaciteti kolega iz Ministarstva prosvjete koji se bave investicijama usmjereni su upravo u tom pravcu, i vjerujem da, iako je još puno posla pred nama, rezultati se vide”, kazao je Dnevnim novinama Mehmedović.

Tokom zime, ističe, imaju i najviše potreba za hitnim intervencijama.

“Izuzetno je zahtjevno servisirati toliki broj objekata, od kojih su neki veoma udaljeni, a neki prilično stari, tako da u tom smislu moramo djelovati po prioritetima koje postavljamo prilično kvalitetno”, ocijenio je sekretar Ministarstva prosvjete.

Trenutno su aktuelni, odnosno u toku ili nedavno završeni, kako je istakao, radovi na čak 24 objekta vrijedni više stotina hiljada eura.

“Završeni su radovi na: osnovnoj školi “Donja Ržanica” u Beranama vrijedni oko 5.000 eura, a odnosili su se na toalete i enterijer; na jednom od područnih odjeljenja Trubina u osnovnoj školi “Rifat Buržović Tršo” u Bijelom Polju vrijedni čak 80.000 eura; potom i u osnovnoj školi “Ilija Kišić” u Herceg Novom gdje su radovi na enterijeru bili vrijedni oko 30.000”, kazao je Mehmedović.

Završeni su radovi na enterijeru i učionicama vrijedni 30.000 eura na osnovnoj školi “Olga Golović” iz Nikšića, zatim, kako je kazao, na grijanju u osnovnoj školi “Braća Labudović” vrijedni čak 70.000 i na rekonstrukciji dijela sale u osnovnoj školi “Ivan Vušović” iz Nikšića u vrijednosti 10.000 eura.

“Zatim, završeni su i radovi na osnovnoj školi “Meksiko” iz Bara vrijedni 23.000 eura na grijanju, ali i radovi na osnovnoj školi “Jakub Kubur” u Pljevljima vrijedni oko 15.000; te rekonstrukcija na školi “Maksim Gorki” vrijedna oko 40.000 na vanjskom stepeništu, rasvjeti i plafonu, te rekonstrukcija na školi “Vlado Milić” vrijedna oko 30.000 koja se odnosi na parking”, kazao je Mehmedović.

Završena je, ističe, i investicija na srednjoj školi “Danilo Kiš” iz Budve na rekonstrukciji krova vrijedna čak 180.000, te radovi na uređenju dvorišta i sadnje zelenila u srednjoj školi “Golubovci” vrijedni oko 20.000.

U PRIPREMI REKONSTRUKCIJA VIŠE ŠKOLA

“Puno projekata je u toku ili u pripremi, a među njima rekonstrukcije na školama “Vuko Jovović” iz Danilovgrada, “Dašo Pavičić” iz Herceg Novog, “Mihailo Žugić” Pljevlja, “Braća Selić” Kolašin, “25. maj” Rožaje, “Rade Perović” Nikšić, “25. maj” i “Savin Bor” iz Petnjice, “Vlado Milić” iz Podgorice, “Stojan Cerović” iz Nikšića, “Mladost” iz Tivta, “Bećo Bašić” Plav i druge”, najavio je Mehmedović i istakao da su ukupno gledano, radovi u ovih 24 škole, koji su ili završeni, ili su u toku, eventualno u pripremi, vrijedni više od 850.000 eura.

Vrijednost investicija se, kako je kazao, razlikuje od škole do škole u zavisnosti od potreba.

“Posebno velike investicije koje su u toku su rekonstrukcija krova i enterijera na školi “Vuko Jovović” iz Danilovgrada vrijedna oko 50.000, te rekonstrukcija krova na školi “Dašo Pavičić” u koju ćemo investirati oko 55.000 eura”, naglasio je Mehmedović.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com