SA MITROPOLITOM SE SASTALI MANDIĆ, MEDOJEVIĆ, DANILOVIĆ I JOKOVIĆ: “Amfilohije tražio da se u opoziciji pomirimo” - Volim Podgoricu

SA MITROPOLITOM SE SASTALI MANDIĆ, MEDOJEVIĆ, DANILOVIĆ I JOKOVIĆ: “Amfilohije tražio da se u opoziciji pomirimo”

Opozicioni lideri Andrija Mandić (Demokratski front), Nebojša Medojević (Demokratski front), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora) i Vladimir Joković (Socijalistička narodna partija) sastali su se 21. januara sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, potvrdilo je “Vijestima” više izvora iz opozicije.

Sastanku sa Amfilohijem nije prisustvovao lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, kao ni jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević.

“Amfilohije je tražio da se u opoziciji pomirimo”, kazao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

Informaciju o sastanku zvanično nije htio da potvrdi niko iz opozicije, ali ni iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

“Vijestima” je rečeno i da je mitropolit pozvao opoziciju na sastanak oko zajedničke borbe protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

O tome je razgovarano i na nedavnoj sjednici Predsjedništva Demokratskog fronta, koji ovo pitanje drži u vrhu svojih političkih prioriteta.

Njegovi zvaničnici međutim nijesu htjeli da potvrde, ali ni da demantuju nezvanične navode o sastanku.

U Demokratskoj Crnoj Gori tvrde da nijesu bili pozvani, kao i da ne bi ni došli jer je partijsko djelovanje odvojeno od crkvenog.

2 komentara

  1. Simply want to say your article is as amazing. The clearness in your post is just spectacular and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com