VLASTIMIR (42) PUCAO SEBI U GLAVU NA SKUPŠTINSKIM STEPENICIMA: Prethodno je ubio Dejana (48) sa kojim je imao zajednički biznis

Prema prvim rezultatima istrage Vlastimir Šever (42), koji se sinoć ubio na stepeništu Skupštine Srbije,  je prethodno ubio profesora DIF Dejana Ilića (48) zbog duga.

Njih dvojica su navodno, kako pišu srpski mediji, imala zajednički biznis. Kako se nezvanično saznaje oni su prodavali polovne automobile i poljoprivredne mašine. Inače, ubica je mnogima dugovao velike sume novca.

Da podsjetimo, Šever je najprije ubio Ilića, a zatim se sinoć upucao u glavu ispred Skupštine Srbije istim pištoljem. Šever je inače bio višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela naročito u oblasti privrednog kriminala, ali i imovinskih delikata.

Sredinom 2017. godine u zajedničkoj akciji MUP i poreske policije je uhapšen zajedno sa javnom izvršiteljkom Svetlanom Devrnja zbog poreske utaje i zloupotrebe službenog položaja. Kako nezvanično saznajemo, Devrnja je prebacivala novac na ime fiktivnih pravnih poslova advokatima i firmama, koje su ovi potom podizali u gotovini i predavali Ševeru, a on dio novca zadržavao za sebe, a veći dio predavao Devrnji. Već neko vrijeme se krio na području grada Beograda zbog toga što je bio u bjekstvu zbog dugova koje je imao prema nekim ljudima od kojih je pozajmljivao novac i nije vraćao. U jednom periodu tokom 2018. godine Šever je bio vlasnik agencije za registraciju i renta kar vozila u Staroj Pazovi te je tokom rada ove agencije prevario veliki broj lica za velike novčane iznose i nakon toga je pobjegao iz Stare Pazove.

VP/Večernje novosti

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close