GLAVNI GRAD: Sačuvaćemo našu Podgoricu od destrukcije - Volim Podgoricu

GLAVNI GRAD: Sačuvaćemo našu Podgoricu od destrukcije

Iz Glavnog grada saopšteno je da su tokom nereda na Zlatici povrijeđena tri radnika Komunalne policije i Agencije za stanovanje, a da su lakše povrede zadobila i dva radnika gradskog preduzeća Čistoća.

-Nadležne gradske službe i preduzeća sinoć su su izašle na teren kako bi oštećenu gradsku imovinu i javne površine vratile u prvobitno stanje. U pokušaju da zaštite imovinu koja pripada svim građanima Glavnog grada, naše kolege bile su izložene najprije pritiscima određenog broja okupljenih građana, a potom i napadnute kamenicama i raznim pirotehičkim sredstvima. Kao posljedica takvog huliganskog djelovanja, trojica naših kolega iz Komunalne policije i Agencije za stanovanje, sinoć je povrijeđeno i primljeno u Urgentni centar, a lakše povrede pretrpjela su i dva radnika gradskog preduzeća Čistoća. Zbog ugrožavanja bezbjednosti naših kolega koje su, kao i uvijek, savjesno i odgovorno izvršavale svoje radne zadatke, Glavni grad će nadležnim državnim organima podnijeti krivične prijave protiv NN lica, saopšteno je iz Glavnog grada.

Navode i da če u saradnji s pripadnicima Uprave policije, nastaviti da djeluju u cilju zaštite imovine Glavnog grada.

-Koristeći trenutne političke okolnosti, jedan broj neodgovornih pojedinaca posljednjih dana otvoreno atakuje. U tom smislu, nakon sinoćnjih događaja na Zlatici, i onima koji su imali dileme s tim u vezi, postalo je jasno da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti koristi kao puki izgovor za destruktivno djelovanje politički ostrašćenih pojedinaca i grupa. Pozivamo sugrađane da svoja vjerska osjećanja i politička uvjerenja iskazuju na civilizovan način koji ne ugrožava interese drugih ljudi i našeg Grada. Ukoliko to ne bude slučaj, Glavni grad će odlučno djelovati i, kao i do sada, pružiti maksimalnu podršku državnim organima u cilju očuvanja javnog reda i mira i zaštite vitalnih interesa našeg Grada i naše države, zaključuje se u saopštenju iz Glavnog grada.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com