ZDRAVSTVENIM RADNICIMA PLATE VEĆE 12 ODSTO: Evo koliko tačno će biti deblje koverte ljekarima i medicinskim sestrama - Volim Podgoricu

ZDRAVSTVENIM RADNICIMA PLATE VEĆE 12 ODSTO: Evo koliko tačno će biti deblje koverte ljekarima i medicinskim sestrama

Plate zdravstvenih radnika u ovoj godini, oičev od marta, biće povećane za 12 odsto, saopštio je danas nakon sjednice Vlade ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Vlada je usvojila izmjene Granskog kolektivnog ugovora za zdravstvenu djelatnost, a ministar zdravlja je pojasnio da će u skladu sa predloženim izmjenama koeficijenti za zarade biti uvećani 12 odsto, za ovu godinu, i dodatnih tri posto u narednoj godini.

Ljekarima subspecijalistima plate će od marta biti povećane za 108 eura, kao i dodatnih 27 naredne godine.

-Povećanje zarada odnosi se na redovan rad, bez dežurstava, pripravnosti i prekovremenog rada. Ukoliko uključimo sve kategorije, ljekar subspecijalista će naredne godine primati oko 210 eura veću neto zaradu. Specijalistima će plata biti  povećana za 92 eura i dodatnih 25 eura naredne godine bez dodataka.

Doktori opšte prakse imaće oko 75 eura veću platu  i dodatnih 21 euro u 2021. godine. Uz dežurstva, prekovremeni rad i pripravnost imaće prosječno 110 eura veće plate, precizirao je Hrapović

Medicinske sestre i tehničari sa visokom stručnom spremom, kako je dodao, imaće veće plate za oko 52 eura i dodatnih 14 u narednoj godini, a srednji medicinski kadar za oko 43 eura ove i naredne godine još 12 eura.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com