“Đukanović pokušava da nas uvuče u igru, SVI IZAĐITE NA LITIJE” - Volim Podgoricu

“Đukanović pokušava da nas uvuče u igru, SVI IZAĐITE NA LITIJE”

Funkcioneri Demokratskog fronta (DF) su nakon hapšenja Ratke Knežević, majke jednog od lidera i poslanika DF Milana Kneževića, i više njihovih aktivista poručili predsjedniku Crne Gore i luderu Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću da su prepoznali njegove provokacije, ali da na njih neće nasjesti i da ih neće uvući u igru kojom želi da uguši litije.

 

Ratka Knežević, puštena je nakon saslušanja u podgoričkom Sudu za prekršaje gdje je, kako je saopšteno, privedena zbog omalovažavanja policijskih službenika koji su jutros pretresli njihovu porodičnu kuću.

Ratka Knežević uhapšena je jutros nakon što je policija pretresla porodičnu kuću. Kako je saopšteno iz Uprave policije, izvršeni su pretresi na 17 lokacija, uhapšeno je 16 ljudi, među kojima je i Kneževićeva.

Funkcioner Demokratske narodne partije (DNP) Predrag Bulatović kazao je da je nakon poslednjih izjava Đukanovića, koji je litije nazvao ludačkim pokretom “jasno da Crna Gora klizi ne samo u diktaturu, nego i u teror, u jednu vrstu fašizma.”

“To mi doživljavamo na taj način. Ratka Knežević ima samo jednu krivicu na koju može da bude ponosna, a to je da je majka jednog časnog i čestitog lidera pravog naroda u Crnoj Gori, Milana Kneževića. Njena greška je i to što je učesnik molebana i litija za odbranu imovine Srpske pravoslavne crkve”, rekao je Bulatović.

Dodao je da oni prepoznaju pokušaj izazivanja sukoba u Crnoj Gori:

“I provociranje, prije svega Demokratskog fronta. U ime DF-a želim da kažem da smo mi to prepoznali, da Milo Đukanović u nama neće naći partnera za svoju bezizlaznu situaciju u kojoj je trenutno, a to je da se nalazi na minimumu političke podrške, polako gubi vlast zbog Zakona koji je usvojio i terora koji proizvodi i želi da u to uvuče DF, da bi ugušio litije, jer on se boji litija koje su mirne i dostojanstvene. Zato je naša poruka – mi našu borbu nastavljamo na način kao i do sada – slijedeći poziv crkve da putem litija obezbjedimo da se zakon stavi van snage i da zaštitimo imovinu SPC”, rekao je Bulatović.

Bulatović je poručio građanima da svi izađu na litije:

“Vjerujući narod i naše pristalice, i čitav narod pravoslavni i onaj koji nije pravoslavni, koji je protiv nasilja, da budemo masovniji da mirno i snažnim pritiskom obezbjedimo stavljanje Zakona van snage i zaštitimo naš identitet, jer je u stvari suština Milove borbe da poništi idantitet i učvrsti svoju apsolutnu vlast. Fašizam u koji klizi Milo Đukanović i u koji je praktično zakoračio ima za cilj izazivanje sukoba i na ovaj način i mi smo to prepoznali”, rekao je Bulatović.

Odgovarajući na pitanje “Vijesti” da li su svi privedeni u akciji policije aktivisti DF-a, kazao je da je akcija prvenstveno usmjerena na Milana Kneževića:

“Kao jednog od ključnih lidera DF-a najjače opozicione grupacije. To je jedna šira akcija, ali cilj je prije svega Milan Knežević, DF, i aktivisti DF-a. Nisu samo aktivisti DF-a uhapšeni, ima i drugih ljudi, ali dominantno jeste akcija bila skoncentrisana na DF”, rekao je Bulatović.

Medojević: Đukanović pokušava da izazove haos

Jedan od lidera DF Nebojša Medojević je kazao da je policija jutros izvela akciju koja se u polcijskim udžbenicima zove “akcija za širenje straha”.

“Jezik mržnje kojim predsjednik DPS-a zasipa Crnu Goru neminovno vodi ka policijskom teroru i nasilju. Vidjeli ste da je to jedan političar koji više ne može da kontroliše svoje ponašanje, koji je vrlo opasan za izazivanje haosa u Crnoj Gori i da je danas praktično izvršen desant na Zetu”.

Medojević je pozdravio sve hrabre ljude “koji su se jutros držali čojski i junački, kako i treba”.

“Uhapšen je odbornik DF-a g. Asanović, uhapšen je naš aktivista Momo Kukuličić, jutros u pet sati. Ovo je akcija koja se u policijskim udžbenicima zove akcija za širenje straha, zastrašivanje ljudi i jasno je da ovdje cilj bio ono što Đukanović sada pokušava da uradi u Crnoj Gori – da izazove haos”, kazao je Medojević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com