NIKADA VIŠE GRAĐANA ISPRED HRAMA HRISTOVOG VASKRSENJA (VIDEO UŽIVO) - Volim Podgoricu

NIKADA VIŠE GRAĐANA ISPRED HRAMA HRISTOVOG VASKRSENJA (VIDEO UŽIVO)

Ispred podgoričkog Hrama Hristovog Vaskrsenja, čini se, od kada se održavaju litije protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, nije bilo više građana.

Procjenjuje se da se okupilo oko 50.000 građana.

Na Vezirovom mostu spojilo  se je nekoliko  hiljada građana iz više krajeva,  koji su se potom zajedno  uputili ka Hramu Hristovog Vaskrsenja.

Bjelopavlići, Spužani i Martinićani su u Rogamima sačekali litiju iz Pipera i skupa krenuli ka  Podgorici. Kod Vezirovog mosta spojili su se sa Kučima, Bratonožićima, Vasojevićima, Rovčanima i Moračanima, odakle su se uputili prema Hramu.

Sveštenici su, prije kretanja u litiju ka centra grada, pozvali na mir i dostojanstvo.

-Sva nacionalna, stranačka i druga obilježja neka svako nosi u svom srcu, a na ovim litijama samo ikonu i svijeću u rukama. Bog je naš put, itina i život, a tim putem Božjim je Crna Gora krenula ovih dana. Na nama je da ga slijedimo, rečeno je prije polaska rijeke ljudi ka gradu.

Otac Predrag Šćepanović rekao je da je pred Saborni hram u Podgorici večeras stiglo na desetine hiljada ljudi.

„A kažu neki da spava Stara Crna Gora“, kazao je Šćepanović, zahvalivši se Bjelopavlićima, Bratonožićima, Kučima… Pomenuo je i Moračane, Rovčane, Tološane, Zetu…

Litija krenula kroz centar grada, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, preko Milenijuma nazad u Hram. Građani povremeno skandiraju – Ne damo svetinje!

Sveštenici su pozvali građane da, ukoliko primijete “ubačene elemente” ili bilo koga ko bi pokušao da izazeve neki incident, snime telefonom i obavijeste organizatore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com