Četiri studenta iz Crne Gore na prestižnom programu u CERN-u - Volim Podgoricu

Četiri studenta iz Crne Gore na prestižnom programu u CERN-u

Prestižni program u vodećoj svjetskoj laboratoriji (CERN) ovog ljeta će pohađati četiri crnogorska studenta, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Studenti koji su odabrani nakon finalne selekcije, koju svaki put obavlja upravo ta renomirana svjetska naučno-istraživačka institucija, su: Danilo Petričević, student treće godine Elektrotehničkog fakulteta (Elektronika, telekomunikacije i računarstvo), Maja Kuzmanović sa specijalističkih studija fizike na Prirodno-matematičkom fakultetu, Vuk Jovović, student treće godine PMF-a (Matematika i računarske nauke) i Maja Vujisić sa specijalističkih studija ETF-a (Energetika i automatika).

Iz ministarstva navode da ovaj intenzivni edukativni program, između ostalog, podrazumijeva i rad na projektima.

“Kako naša država učestvuje u dva eksperimenta u CERNu (CMS i RD50) a imajuci uvidu i da se druga faza SEEIIST projekta razvija baš u CERNu, cilj je da ovi mladi ljudi prvenstveno budu uključeni u pomenute projekte”, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Vijesti

1 komentar

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything such as this just before. So nice to seek out somebody with a few original ideas on this subject. realy we appreciate you starting this up. this site is something that is required on the net, a person with a little originality. valuable project for bringing something totally new towards the web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com