Šta od imovine posjeduje mitropolit Amfilohije - Volim Podgoricu

Šta od imovine posjeduje mitropolit Amfilohije

U nekoliko navrata mediji su izvještavali da je u Crnu Goru stigao specijalni tim NATO-a za vođenje hibridnog rata i da je opozicija par puta reagovala, saopštavajući da im je glavni „cilj borba protiv MCP SPC, opozicije i svih onih institucija koje ne podržavaju režim Đukanovića”.

„Da bi spriječili litije, režim u Podgorici sprema medijski udar na organizatore litija. Ideja im je da se preko podobnih medija javnosti u Crnoj Gori plasiraju fabrikovane afere o enormnom bogatstvu ljudi iz mitropolije koji su neposredno uključeni u organizaciju litija. Pošto se na čelu Episkopskog savjeta nalazi, kao prvi po časti, mitropolit Amfilohije, medijski udar, vjerujem, krenuće na njega”, kaže zaPolitiku najbliži saradnik MCP, publicista Jovan Markuš.

Kako „režim u Podgorici prikuplja podatke za medijski udar na Amfilohija”, Markuš je odlučio da nam navede šta to u svom posjedu ima mitropolit Crnogorsko-primorske mitropolije:

„Mitropolit Amfilohije (Radović) od ličnog ovozemaljskog bogatstva posjeduje: biblioteku sa nekoliko hiljada knjiga, koju je već zavještao manastiru Stanjevići, i preko 40 knjiga i studija čiji je autor, odežde i panagije koje je kupio ili dobio na poklon, a koje i danas koristi prilikom obavljanja svojih dužnosti, par starih cipela sa probušenim đonovima, u koje je umetao karton da mu ne bude hladno, a koje je, umjesto da baci, sačuvao sekretar mitropolije otac Obren Jovanović kao svjedočanstvo o ovozemaljskom bogatstvu našeg mitropolita,”prenosi Politika.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com