(VIDEO) “ZETA RAĐA VITEZOVE” Miloš i Ognjen krenuli pješke na HODOČAŠĆE od Beograda do Podgorice, evo šta su poručili! - Volim Podgoricu

(VIDEO) “ZETA RAĐA VITEZOVE” Miloš i Ognjen krenuli pješke na HODOČAŠĆE od Beograda do Podgorice, evo šta su poručili!

Podgoričani Ognjen Maraš i Miloš Ajković krenuli su jutros pješke na hodočašče dugo 500 kilometara, od Hrama Svetog Save u Boegradu do Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Njima se u Beogradu pridružio i Alekandar Babić iz Prijepolja i Miroslav Antić iz Zemuna.

Mladiće iz Zete na ovaj put ispratio Marko Milačić, lider Prave Crne Gore koji je ispred Hrama Svetog Save bio uz njih, kako je rekao, kao građanin, a ne kao političar. Milačić je na Fejsbuk i Instragram stranici prave uživo emitovao ispraćaj Ognjena i Miloša i pozvao sve da ih na dugom putu do Podgorici dočekuju, pozdrave i budu od pomoći.

Milačić je, uz komentar “Zeta rađa vitezove” rekao da je “ovo biblijski poduhvat”. Otkrio je i da je Miloš imao tešku operaciju potkoljenice, ali se uprkos tome odvažio na ovaj težak put.

-Vjerujem u Boga i naš put i našu borbu za očuvanje svetinja, rekao je Miloš.

Ognjen  je poručio da su Zećani u proteklom periodu, od početka protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, doživljavai veliku torturu od strane policije i podsjetio da je amo u jednom danu uhapšeno 20 Zećana, među kojima i profesorica u penziji od 70 godina, koja je sa lisicama na rukama sprovedena u Centar bezbjednosti.

Ognjen, Miloš, Aleksandar i Miroslav bi trebalo 23. februara da se priključe litiji u Podgorici, a najavljen je i doček na granici Srbije i Crne Gore.

Pogledajte šta su Ognjen i Miloš poručili prije odlaska na put do Podgorice:

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com