REAGOVANJE KK CRVENA ZVEZDA: ABA liga na ivici propasti, odluku o Podgorici čekamo 40 dana - Volim Podgoricu

REAGOVANJE KK CRVENA ZVEZDA: ABA liga na ivici propasti, odluku o Podgorici čekamo 40 dana

Košarkaški klub Crvena zvezda žalio se danas na kaznu koju mu je izrekla ABA liga zbog propusta u organizaciji utakmice sa Partizanom. Disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić Bekić kaznio je Zvezdu zatvaranjem partera 4 na sljedećoj utakmici regionalnog takmičenja i sa 18.000 eura, pošto su njeni navijači vrijeđali gostujući klub, igrače i trenere. Takođe, ABA je kaznila “crveno-bijele” zbog ubacivanja tvrdih i mekih predmeta na teren, vrijeđanja i pokušaja napada na sudije.

U saopštenju objavljenom na klupskom sajtu pod nazivom “Kuda plovi ova ABA liga”, Zvezda je navela da je “oduševljena ekspeditivnošću ABA” i da bi u klubu voljeli da je tako brzo donesena odluka i o neodigranoj utakmici 13. kola u Podgorici, na koju se čeka više od 40 dana. Zvezda nije došla na utakmicu protiv Budućnosti iz straha za bezbjednost.

“Odluka o kazni nažalost sublimira sve manjkavosti i propuste lige ove sezone, puna je netačnih osnovnih podataka, počev od datuma i kola sporne utakmice. Takođe, odluka o kazni je navedena integralno što se nikada u istoriji lige nije dogodilo, u njoj su navedene čak i ozbiljne neistine poput one “da je jedan gledalac pokušao da napadne sudiju”, a istina je da je taj sudija pokušao da udari gledaoca. O “dopunama’ odluke koje su pravno nemoguće, a kojima su pokušane ispravke brojnih grešaka, da i ne govorimo”, navodi se u saopštenju.

Zvezda je navela da je najvažnije to što je kaznu u ime ABA lige pisao i donio disciplinski sudija koji nije ni formalno postavljen na tu funkciju tokom ljeta 2019. godine zbog ozbiljnih pravnih propusta zbog kojih je klub već uputio tužbu nadležnom sudu u Zagrebu.

“Ponavljamo da je Saša Pavličić Bekić u izricanju kazne KK Crvena zvezda za neodigravanje utakmice 13. kola ABA lige naveo da “nije nadležan”, a inicijalni pokušaj kažnjavanja našeg kluba kasnije je “oboren” i preinačenog od strane žalbenog vijeća. KK Crvena zvezda kao svaki ozbiljan klub uputio je žalbu na ovu kaznu iz više razloga, o kojima već nedjeljama informišemo košarkašku javnost”, piše u saopštenju.

Zvezda je navela da ABA liga “odavno nije kuća svih klubova koji su formalno njeni vlasnici i upravljači, već nekolicine pojedinaca koji bi da je vode, ali tuđim novcem”.

Beogradski klub ocijenio je da je ABA liga na ivici propasti, jer je jedini organ koji formalno-pravno postoji Predsjedništvo ABA lige, od koga očekuje odluku o utakmici 13. kola.

Zvezda je navela da je kao prvu mjeru odgovorila ABA ligi na “kvazi” kaznu i da će se u njenoj žalbi vidjeti veći problemi koji muče ligu od propusta na jednoj utakmici.

“Takođe, pošto smo u mnogo čemu bili prvi i primjer drugima, očekujemo da u budućnosti svaki propust na svakoj utakmici i obrazloženje kazne budu u istoj formi i vrlo detaljni poput ove navodne kazne koja je izrečena KK Crvena zvezda. Da bude makar neke koristi od ovog “igrokaza”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com