UBISTVO LJUBA JOVANOVIĆA: Teško je odrediti visinu maskiranog napadača - Volim Podgoricu

UBISTVO LJUBA JOVANOVIĆA: Teško je odrediti visinu maskiranog napadača

Suđenje Aleksandru Konataru, optuženom da je prilikom pljačke kladionice “Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, usmrtio košarkaša Ljuba Jovanovića 30. juna 2011. godine hicem iz pištolja, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici čitanjem izvještaja o video vještačenju vještaka digitalne forenzike Balše Savića.

U ovom predmetu okrivljeni su Nikola Vuletić i Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljeni Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo.

Danas je pregledan je video snimak izuzet sa video nadzora iz unutrašnjosti automat kluba Lutrije Crne Gore, a snimak sadrži vrijeme oko pola sata prije izvršenja krivičnog djela i 10 minuta nakon toga.

Na snimku se vidi nekoliko lica koja su u automat klubu, a u momentu kada maskirano lice u crnoj dukserici i svijetlim pantalonama ulazi naoružano, prisutni u automat klubu se sklanjaju i kreću ka izlazu. Lice koje je ušlo maskirano odlazi do dijela koji kamera nije mogla zabilježiti, a zatim izlazi napolje.

Vještak Savić je kazao da su napravljene fotografije svih osoba koja su se nalazila u automat klubu Lutrije Crne Gore, te da su iste razdvojene na lica koja po visini odgovaraju izvršiocu i koja ne odgovaraju.

“Za mjerenje visine lica koje je maskirano ušlo u objekat Lutrije, jedan od najvažnijih podataka je pod kojim uglom kamera snima, koji podatak ne posjedujemo. Maskirano lice je bilo u trku, u poluzgrčenom položaju i vrlo teško je upoređivati visinu ovog lica u odnosu na inventar u lutriji jer se ono nije u potpunosti ispravilo ni u jednom momentu i stajalo mirno. Zato se nisam usudio da vršim takvo mjerenje”, naveo je Savić.

Dodao je  da bi mogao da izvrši upoređivanje ovog maskiranog lica u pogledu visine u odnosu na lica koja su bila u kazinu, a koji su se kao svjedoci izjasnili o svojoj visini i to Mladen Danić, Ilija Kapa, Zoran Đukanović i Marinko Rajković. Dodao je da bi mogla da se dese odstupanja od plus/minus pet centimetara. Sud je zatim donio rješenje kojim je naloženo vještaku da izvrši upoređivanje maskiranog lica u pogledu visine u odnosu na Danića, Kapu, Đukanovića, Rajkovića, i Nikole Ivanovića koji je bio sa Ljubom Jovasnovićem.

Vještak Savić je pojasnio da je tehnika u međuvremenu napredovala, te da sada postoji softver koji može da izmjeri visinu.

Optužnicom se Aleksandar Konatar i Nikola Vuletić terete da su 30. juna 2011. godine oko 22.25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju, učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem zajednički izvršili krivično djelo i upotrebom sile protiv nekog lica oduzeli tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist”. Nakon pljačke, kako se dodaje u optužnici, Konatar je potrčao ka izlazu i ispalio metak u pravcu Jovanovića koji se nalazio pored vrata.

Suđenje se nastavlja 11. marta.

Vijesti

1 komentar

  1. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any methods to help reduce content from being stolen? I’d truly appreciate it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com