ROĐENDAN DVOSTRUKOG VLADARA EVROPSKOG KONTINENTA: Prije 71 godinu osnovan je ŽRK Budućnost - Volim Podgoricu

ROĐENDAN DVOSTRUKOG VLADARA EVROPSKOG KONTINENTA: Prije 71 godinu osnovan je ŽRK Budućnost

Budućnost je tu… Traje. Trajaće. Šampion danas slavi 71. rođendan. Srećan rođendan, klube naš. Vodilja mnogim mladim djevojčicama, putokaz drugima, neko koje dijelio sudbinu crnogorskog rukometa od samog početka, u lavirintu Lige šampiona uspio je da pronađe put do dvije najsjajnije zvijezde.

Budućnost je pokazala kako se stiže do krova Evrope. Dva puta! Budućnost nije odustala ni nakon što je osam puta zastala u polufinalu.

Budućnost je donosila najljepše plodove Crnoj Gori, još od 1985. godine, prvog osvojenog trofeja Kupa pobjednika kupova, do 2015. godine kada je u Mađarskoj drugi put pokorila Evropu.

Budućnost je karakter. Budućnost je za respekt. Evropa poštuje Budućnost. Naš tim je u prvu godinu osme decenije ušao sa šest evropskih trofeja (Dvije Lige šampiona, tri Kupa pobjednika kupova, jedan IHF kup).

Od 2007. godine “plave” su osvajale duplu krunu. Sedam puta naše djevojke bile su najbolje u Regionalnoj ligi. Budućnost je 24. puta bila osvajač Kupa države (SFRJ, SRJ, SCG, Crna Gora), a 31. put državni prvak (SFRJ, SRJ, SCG, Crna Gora).

Budućnost je emocija, kazala je predsjednica Radmila Petrović.

Na prostoru gdje se uspjeh teško oprašta, Budućnost je trajala, opstajala i uspijevala, kazao je Predrag Bošković, koji će ostati upamćen kao najuspješniji predsjednik u istoriji našeg kluba.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com