ŠKALJARCI SE OKUPILI DA OSVETE BRAĆU, PA UHAPŠENI: Četvorka imala mrežu saradnika i ARSENAL ORUŽJA

U petak uveče su uhapšeni državljani Crne Gore Nemanja M. (35), Miljan M. (27) i Bojan A. (35) iz Podgorice, a sa njima je priveden i Siniša K. (42) iz Banjaluke.

Bojan A. i Siniša K. su u Beograd doputovali avionom i smjestili su se regularno u hotel. Nekoliko sati prije hapšenja stigli su Nemanja M. i Miljan. M, koji su odvojeno došli blindiranim BMW, odnosno “audijem”, koje je policija posle privođenja oduzela.

– Pištolj koji je nađen na krovu beogradskog hotela “Kraun plaza” još je na vještačenju. Tek će analiza DNK pokazati ko je od osumnjičenih držao oružje, a analiza će pokazati da li je iz pištolja pucano možda u nekim ranijim obračunima. Interesantno je mjesto okupljanja, jer je tamo posle nedavne pucnjave pojačano obezbjeđenje – tvrdi izvor blizak istrazi.
– Nijedan od njih nije želio da priča zašto je došao u Beograd. Međutim, ako se zna prošlost svakog od njih, ali i sadašnje veze sa ljudima iz podzemlja, jasno je da nisu doputovali da bi uživali u turističkoj ponudi glavnog grada Srbije. U protekle tri nedjelje dvojica ljudi iz vrha klana kome su oni bliski prijatelji su ubijena, Igor Dedović i Stevan Stamatović, dok je jedan njihov prijatelj i saradnik, Igor Krstović, ranjen, te je sasvim moguće da su željeli da se osvete za to – navodi izvor.

Dedović, koji je prema podacima bezbjednosnih službi, važio za jednog od vođa “škaljaraca” i Stamatović, prvi čovjek “zagorčana”, ubijeni su 19. januara naočigled svojih porodica u restoranu u Atini. U njih su pucala četvorica egzekutora, koja su pobjegla sa mjesta zločina. Devet dana kasnije u Podgorici je teško ranjen Krstović, čije su aktivnosti takođe vezivane za škaljarski klan.
Ukoliko je ta pretpostavka istražitelja tačna, nesumnjivo je da uhapšena četvorka od nekoga iznad sebe u hijerarhiji kriminalne grupe dobila informaciju ko stoji iza egzekucije u Atini i pokušaja ubistva u Podgorici. A trag ka organizatoru ili naručiocu onda vodi u Beograd.

– Da li je trebalo da budu izvidnica, logistička podrška, da detaljno prouče kretanje i navike mete ili je neko od njih trebalo da bude i egzekutor, nije ustanovljeno. Pretpostavka je međutim da su u Beogradu imali još saradnika, ali i da pištolj koji je nađen na krovu hotela nije jedino oružje, već da su još kratkih i dugih cijevi sakrili u štekovima.
Naime, male su šanse da iole ozbiljnu pripremu krenuli sa samo jednim pištoljem – napominje izvor.

Četvorica osumnjičenih sada su pritvoru, a Bojan A., za kojim je svojevremeno raspisana srpska potjernica jer je osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora zbog trgovine drogom i posjedovanja falsifikovanih dokumenata, nastavlja s izdržavanjem kazne.

Kurir.rs/Blic

Foto Damir Dervišagić

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close