U PETAK SASTANAK PREMIJERA I MITROPOLITA AMFILOHIJA

Predsjednik Vlade Duško Marković i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sastaće se u petak, 14. februara, prvi put od stupanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti na snagu, saopšteno je iz Vlade.

-Ovo je prvi sastanak na inicijativu premijera povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica nakon stupanja Zakona na snagu, saopšteno je iz Vlade.

Mitropolija je saopštila da će sastanku prisustvovati i članovi Episkopskog savjeta.

Mitropolit je u pismu od prije nekoliko dana saopštio da Mitropolija i ostale Eparhije SPC u Crnoj Gori ostaju otvorene za sastanak ali pod uslovom da prisustvuju svi članovi Episkopskog Savjeta SPC u Crnoj Gori.

„Ukoliko ste spremni da prvenstveno razgovarate o Zakonu kao uzroku problema i načinima za njihovo rješavanje, odnosno o uklanjanju spornog Zakona, odnosno njegovih protivustavnih diskriminatornih odredbi iz pravnog poretka Crne Gore, obavještavamo Vas da bi u tom slučaju u razgovoru sa Vama kao predsjednikom Vlade Crne Gore sa nama učestvovali i njihova preosveštenstva episkopi budimljansko-nikšićki Joanikije, mileševski Atanasije i zahumsko-hercegovački Dimitrije“, naveo je između ostalog u pismu mitropolit Amfilohije.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close