Dakićevcima opet stopirana isplata 3,3 miliona eura - Volim Podgoricu

Dakićevcima opet stopirana isplata 3,3 miliona eura

Privrednom sudu stiglo je pet novih prigovora na korigovanu odluku stečajne uprave “Radoje Dakića” o raspodjeli 3,3 miliona eura prihodovanih od prodaje dijela imovine bivše fabrike krajem 2018. godine. To je “Vijestima” potvrdio stečajni upravnik Mladen Marković.

To znači da je ova raspodjela novca bivšim radnicima – povjeriocima bivše fabrike mašina, ponovo stopirana, a ne zna se do kada. Bez obzira kakva odluka stečajnog sudije Blaža Jovanića bude za četiri prigovora koje je podnio advokat Branislav Ćupić i za jedan prigovor koji je podnijela advokatska kancelarija “Prelević”, oni će imati pravo i na novu žalbu Apelacionom sudu. Radi se o novcu koji je stečajna uprava prihodovala krajem 2018. od prodaje 39.716 kvadrata zemljišta Upravi za imovinu.

“Smatramo da su stvoreni uslovi za ravnomjernu raspodjelu novca, srazmjerno visini potraživanja povjerilaca. Naša 152 klijenta imaju prioritet u raspodjeli i za to imamo dovoljno argumenata”, objasnio je Ćupić suštinu prigovora o načinu raspodjele na korigovanu odluku stečajne uprave.

Advokat Aco Vojinović iz kancelarije “Prelević”, čijih 339 klijenata je trebalo da dobiju novac, objasnio je da nemaju prigovor na obračun i način raspodjele novca, već na rezevisanu i obračunatu nagradu upravniku Markoviću od 20.610 eura, a koja je vezana za isplatu 570.722 eura potraživanja.

Prema drugoj odluci, upravniku za isplatu oko 1,5 miliona potraživanja pripada još gotovo 20.000 eura nadoknade i na nju nema žalbe.

Predstavnik bivših radnika Milan Vukčević je ocijenio da neopravdano dugo traju prigovori advokata, navodeći da je Jovanić obećao da će o njima odlučiti do 2. marta.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com