Podgorica za pola godine dobija televiziju?

Televizija je skupa igračka ali je stvar potrebe Glavnog grada i moje očekivanje je da u narednih pola godine možemo krenuti barem sa nekom eksperimentalnom fazom, saopštio je Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, komentarišući pokretanje postupka gradske televizije, piše Dan.

On je naveo da se prije desetak godina pokušalo sa osnivanjem TV kuće ali da tada nije bilo interesovanja potencijalnih partnera za to jer je to bilo zamišljeno u formi privatno-javnog partnerstva.

“U međuvremenu, promijenila se zakonska regulativa i mi nemamo mogućnosti da to radimo po tom modelu pa ćemo ići na osnivanje klasičnog javnog emitera. To će potrajati jer moramo ispoštovati sve procedure, moraju se stvoriti neophodne finansijske pretpostavke. Kada je finansijska strana u pitanju to će sigurno predstavljati dodatni trošak za Glavni grad, ali potpuno opravdan. Očekujem da ćemo kroz marketing uspjeti da obezbijedimo značajan dio sredstava koji su nam potrebne za funkcionisanje televizije. Imam predstavu koliko to može da košta ali ne bih da špekulišem, sve je na nivou procjena”, rekao je Vuković.

Formiranje televizije kroz formu privatno-javnog partnerstva više ne poznaju Zakon o medijima i Zakon o elektronskim medijima.

Indikativno je da se ova priča o pokretanju televizije aktuelizuje u susret parlamentarnim izborima, smatraju u gradskom odboru SNP-a Podgorica.

Oni su stava da je TV kuća neophodna gradu ali pod određenim uslovima.

“Po nekim mišljenjima prostor koji je predviđen za RTV Podgorica je neuslovan. Dakle, i ekonomska opravdanost i isplativost jednog takvog projekta prilično su upitne. Još jedna, ne manje važna činjenica koju treba imati u vidu, jeste kakav bi se sadržaj na jednoj takvoj televiziji emitovao. Naime, sasvim smo sigurni da gradonačelnik Vuković ne bi silazio s malih ekrana, već bi televiziju stavio u službu vlastite promocije”, navode u SNP-u.

DAN
loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close