SPEKTAKL U HERCEG NOVOM VEĆERAS: Velikim koncertom Brena otvara PRAZNIK MIMOZE - Volim Podgoricu

SPEKTAKL U HERCEG NOVOM VEĆERAS: Velikim koncertom Brena otvara PRAZNIK MIMOZE

Spektakularnim koncertom Lepe Brene na platou ispred Hotela Igalo večeras počinje ovogodišnji Praznik mimoze, 51. po redu, po kome je Herceg Novi poznat, ne samo regionalno već i mnogo šire.

Veliki broj gostiju, ljubitelja mimoze i ovog grada, njegovog šarma i srdačnosti, već su stigli.

Večeras se očekuje prepun plato u Igalu, a već sjutra ujutro fešta se na nastavlja u Baošićima.

I ove godine su se Novljani potrudili da Fešta od mimoze bude krcata zabave za narod, što je i izvorna suština karnevalskih fešti.

U narednih mjesec dana Herceg Novi će biti prijestonica zabave, ali i kulture i sporta, uz brojne događaje, izložbe, pozorišne predstave, karnevalske povorke i maskenbale za djecu i odrasle, sportske događaje…

Novljane i brojne goste koji dolaze sa svih strana, obradovaće velika imena muzičke scene – Lepa Brena, Petar Grašo, Vlado Georgiev, Aco Pejović, Željko Joksimović, Kaliopi, Ok bend, Dejan Matić, Ana Štajdohar, tribjut bendovi,  kozački asanbl Atamani…

Na ovom linku možete preuzeti kompletan program Praznika mimoze: PROGRAM PRAZNIKA MIMOZE 2020.

U Galeriji “Josip Bepo Benković” već je otvoren ovogodišnji Likovni salon, a 14. februara se otvara i već tradicionalna Izložba cvijeća.

Glavna Fešta od mimoze, ribe i vina koja na potezu od Kumbora do Boašića okupi desetine hiljada posjetilaca počinje u 10 h u subotu, 15. februara uz defile prelijepih mažoretki u pratnji trombonjera. Uz obalu se toga dana besplatno služi riba koju se prži na licu mjesta, uz neizostavno vino.

Ovogodišnja gošća Fešte je regionalna zvijezda Kaliopi koja će svojim fantastičnim glasom i koncertom na platou ispred Doma kulture u Baošićima uljepšati ovaj dan.    

Istoga dana, poslije podne, svečano se otvara i Međunarodni plivački miting u Institutu Igalo, a nakon toga, takođe u Institutu Igalo, ono što svi željno iščekuju – prvi ovogodišnji maskenbal na kojem će goste zabavljati Ok bend. 

Fešta od mimoze, ribe i vina se nastavlja i u nedjelju 16. februara, takođe u Baošićima, takmičenjem u pripremanju ružota, pod nazivom Mirisi i ukusi februara, a iste večeri, u 20h, u Dvorani Park nastupa kozački ansambl Atamani. Prije koncerta, u 18h biće dodijeljena priznanja sportistima godine. 

Na ovom linku možete preuzeti kompletan program Praznika mimoze: PROGRAM PRAZNIKA MIMOZE 2020.

Ukoliko u proteklih 50 godina niste bili na Prazniku mimoze, sada je pravi čas da provjerite zbog čega je Novi grad koji ima dušu.

I zbog čega je Novi grad koji vam nedostaje, a da to možda ni sami još ne znate!

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com