“SPASITE MI DIJETE!” Slijepa Dušica dozivala pomoć za nepokretnog sina, VATRA je bila brža - Volim Podgoricu

“SPASITE MI DIJETE!” Slijepa Dušica dozivala pomoć za nepokretnog sina, VATRA je bila brža

“Bio sam u dvorištu kada sam čuo Dušicu kako doziva: ‘Spasite mi dijete, spasite mi dijete’. Vidjela se vatra i dim je kuljao na sve strane. Sa komšijama smo utrčali u kuću u pokušaju da spasimo Bojana, ali smo tamo zatekli samo njegovo tijelo jer je cijela prostorija već bila u plamenu”.

Ovim riječima Dejan Đ, brat od strica Bojana Đ. (43), muškarca koji je stradao u požaru koji je zahvatio porodičnu kuću u Prćilovicama kod Aleksinca, opisuje tragediju koja se jutros odigrala.

Podsjećanja radi, Bojan Đ. je bio skoro potpuno nepokretan, a u kući je živio sa svojom maltene slijepom majkom Dušicom koja je, kada je požar uzeo maha, jutros na sve načine pokušala da mu spasi život i tom prilikom je povrijeđena.

Dejan objašnjava da je Dušica jutros izašla ispred kuće i dozivala pomoć, a njegova pretpostavka je da je požar izazvao pikavac cigarete ili žar koji je ispao iz peći.

– Bojan je bio u dnevnoj sobi gdje postoji i peć, a Dušica je bila u susjednoj sobi i kada je osjetila dim pokušala je da uđe kod njega u sobu koja je već bila u plamenu. Kada je otvorila vrata, plamen joj je uhvatio lice, pa je tako i zadobila opekotine. Pokušala je da ga izvuče iz kuće, ali nije uspjela. Kada je moj sin Nikola ušao sa komšijom Stefanom, zatekli su samo njegovo tijelo pored kreveta. Odmah smo počeli da gasimo požar, došli su i vatrogasci, pa je vatra ugašena, ali Bojanu nije bilo spasa – kaže Dejan za “Blic”.

On objašnjava da je Bojan bio slabo pokretan i da je hodao uz pomoć štaka od prije dvije godine kada je pao i povrijedio kuk, a da je Dušica radila kao učiteljica u Lipovcu, aleksinačkoj opštini, nakon čega se prije par godina penzionisala, te dodaje da je žena bila skoro potpuno slijepa.

Dušica je imala još jednog sina koji je živio u Francuskoj, ali je on, prema priči rođaka, stradao prije nekoliko godina i sahranjen je na lokalnom seoskom groblju.

“Bojan nije često izlazio iz kuće”

Jedan od komšija kaže da se Bojan teško kretao i da ga nisu često viđali da izlazi iz kuće.

– Vidio sam ga prije nekog vremena kako je izašao iz kuće, jedva je hodao na štakama. Išao je veoma sporo, korak po korak, a butine su mu bile tanke kao ruka – kaže komšija.

Uviđaj su izvršili pripadnici aleksinačke policije koji rade na utvrđivanju uzroka požara i rasvetljavanju svih okolnosti tragedije.

Blic.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com