Home / PG INFO / Aktuelno / CIJELA PORODICA PJEŠKE OD NOVOG DO PODGORICE! Radomirovići stižu na nedjeljnu litiju
Porodica Radomirović

CIJELA PORODICA PJEŠKE OD NOVOG DO PODGORICE! Radomirovići stižu na nedjeljnu litiju

Porodica Radomirović iz Kamenara, otac Nedjeljko (52), i njegovo troje djece Dragomir (21), Dragana (25) i Snežana (24) krenuće u subotu ujutro pješke na put dug 100 kilometara, kako bi prisustvovali nedjeljnoj litiji u Podgorici, i kako kažu, dali podršku borbi protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Radomirovići kažu da su “skromna porodica” privržena crkvi.

Otac Radomir se bavi ribolovom i od toga žive, a često ulovljena riba završi i na trpezi mjesnog sveštenstva.

“Pomažemo našu crkvu koliko možemo, a i ovo hodočašće od Kamenara do Podgorice je naš način da pokažemo koliko nam znače naše svetinje. Idemo sa vjerom u Boga i nadom da ce se povući ovaj sramni zakon i pozivamo sve ljude koji žele, i ako mogu da nam se pridruže”, kaže otac Nedjeljko.

On je, kako kaže, zahvalan Bogu na divnoj djeci koja će s njim pješačiti do Podgorice – Snežana je student Pomorskog fakulteta u Kotoru, Dragana je završila kulinarski fakultet, a sin Dragomir nastavlja porodičnu tradiciju i bavi se ribanjem.

“Supruga Dušanka neće ići na hodočašće ali nam je velika podrška”, kaže Nedjeljko.

Njih četvoro kreću u subotu u 7h ujutro ispred crkve Sv. Neđelje u Kamenarima, preko trajekta zatim idu ka Tivtu, preko Budve, Braića, Obzovice pa na Cetinja gde će prenoćiti.U nedjelju ujutro rano kreću ka Hramu Hristovog Vaskrsenja preko Jankovića i Gornjih Kokota.

Svi koji žele da im se pridruže, mogu na dan polaska u zakazano vrijeme doći ispred crkve Sv. Neđelje u Kamenarima, ili im se mogu pridružiti na putu do Podgorice.

loading...

2 0 komentara

  1. Zdravo Lepotica Moj… Ovo Je Sam Velki POTREBO U SVE STVARI UCEMO SE HIRSTO BOZIJA DRUGOM DOC SRBSKOM NAROD … AMEN KO JE ZAPISANO DA JE JANJE OD BOGA U BIBLIJU.. I ON JE SPASIJO NE SAMO LJUDI NA ZEMLJU… A JE SPASIJO CELOG POSTANJENJEVO SVE UNIVERSE…. ON JE PROSO NAPRED KAD JE BOG SVETI, SVETI BOG NAJ VECI … USTAVIJO VREME ZIVOTA.. I GALAMIJO OD RAJOM U NVEGOV TRON I PITO KO HOCE DA IZVADIT OVOM SEDAM ZAMOTANO SEDAM SVETI ZAPIS BOGA… SA SEDAM STAMBILA NA SVAKI TOJOM SEDAM ZAPIS… KAD JE TO BILO… SASUTJELI SVAKI ZIVOG ZIVOT I NIJE NIKO PREDOSO… I NIJE CEO PITAT DVA PUTA.. AMIN….??? ANGELI U RAJOM SU PREPASLI SE I NISO MOGLI NI POGLEDATI NU TOJOM MJESTU..?? PA SADA 100% ZNADU SVAKOME DA TO NEKI STRA…! PA CEKO I CEKO.. NE NIKO…. PA JA REKO SEBI >>> IDEM JA AKO NECE NIKO…. I DOSO DO BOGA O REKO = “DAJ MENI JA CU IZPUNIT… PA KAD UZO ?? SVAKO U SMRT I PAKO JE MENI ODMA ZAMOLI I PJEVALI MENI I ZAHVALI . AMIN.. PA ZASTO TO ? ZATO STO JA IZPRAZNIJO SVAKOM DUSOM U PAKO, SMRT, RAJOM, I SVAKI DUSOM STO JE IKAD ZIVOT POTROSIJO.. I SVE SE PONOVO POCOLO PONOVO . AMIN I JA PONOVO MORO OSUDBINA SUDBINA ZASUTIT PONOVO. AMIN. POMOZ VAS BOG . AMIN. NISAM NIKAD TO GOVORIJO U ZIVOTA . AMIN.. I OVO TI JE MOJOM {. ZAPLATIM.} ZA VASOG USVJETNOM DAN… PROCITAT . AMIN. POMOZ BOG UVJEK <3

  2. Ja nemam komentara za ovo zaludjivanje…. pjeske? i sta postigoste, svakako nista. Zaludjenstvo familijarno pjeske u 21. vijeku uzas….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com