Suđenje bjelopoljskim ljekaima, roditelji: Higijena je bila loša u porodilištu - Volim Podgoricu

Suđenje bjelopoljskim ljekaima, roditelji: Higijena je bila loša u porodilištu

U nastavku suđenja bjelopoljskim ljekarima, optuženim za infekciju beba u bjelopoljskom porodilištu krajem 2014. godine danas su svjedočili roditelji beba.

Oni su ponovili da su njihove bebe rođene zdrave sa visokom ocjenom na porođaju, a da su poslije jednog ili više dana, zbog komplikacija upućivane u Klinički centar Crne Gore.

Slaviša Knežević je kazao da je njegov sin Dušan bio četvrta od pet  beba koje su upućene upućene u Podgoricu, i da bi danas bio živ  da su je ljekari na vrijeme uputili za Podgoricu.

Njegova supruga Danka i Kata Rakonjac ispričale su da je higijena u porodilištu bila veoma loša, te da su im i najosnovnija sredstva donosili od kuće.

Okrivljeni Tomislav Jeremić, kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zoran Puletić kao načelnik Ginekološko – akušerskog odjeljenja i Haka Tahirović , kao načelnica Dječijeg odjeljenja i Odsjeka za neonatologiju, te Jela Cimbaljević kao specijalista pedijatrije, nijesu postupali po propisima kojima se određuju mjere za suzbijanje i sprječavanje opasne zarazne bolesti.

Prvostepenom presudom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora. Apelacioni sud je tu odluku preinačio i osudio ih na po jednu godinu zatvora, dok je Vrhovni sud naložio ponovno suđenje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com