ZBOG EMISIJE O AMFILOHIJU: DF traži ostavke uredništva RTCG - Volim Podgoricu

ZBOG EMISIJE O AMFILOHIJU: DF traži ostavke uredništva RTCG

Poslanici DF-a pozvali su danas direktora i rukovodstvo RTCG i one koji su se potpisali kao urednici i organizatori emisije o mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju da podnesu ostavke.

Oni su reagovali povodom dokumentarca o mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju koji je sinoć emitovan na RTCG.

“Ako ne podnesu ostavke, pozivamo Savjet RTCG da ih razriješi u roku od 24h. Ako ih on ne razriješi, u Skupštini ćemo pokrenuti pitanje smjene članova Savjeta koji nijesu glasali za smjenu sadašnjeg rukovodstva. Javni sevis nije javni servis nego TV ANB-a”, rekao je Andrija Mandić.

Mandić je ocijenio da u kontekstu zavađanja i sukobljavanja Crne Gore i izazivanja varnice koja može da zapali ne samo Crnu Goru, nego možda i čitav region, “imamo emisije koje žele da posiju zlo sjeme i da se raspali vatra koju niko ne može ugasiti”.

“Sinoć smo doživjeli jedno od najvećih poniženja od javnog servisa. Jedna brutalna policijska emisija sa televizije koja bi trebalo da bude televizija svih građana, jedan policijski uradak protiv mitropolita direktno, a indirektno protiv stotina hiljada građana koji na ulicama brane svetinje na litijama u ne pristaju na brutalnu otimačinu koju nam je namijenio režim Mila Đukanovića. Zna on, a to znaju svi, da smo se životima zakleli na Trojičin dan da ih nećemo dati”, rekao je Mandić na konferenciji za novinare nakon sastanka Poslaničkog kluba DF-a.

On je dodao da, zahvaljujući nekolicini ljudi, umjesto da Crna Gora dobije ono što imaju druge ozbiljne države, televiziju koja će biti televizija svih, ima televiziju kojom se diriguje iz ANB-a preko njihovih agenata, “koji se sticajem okolnosti predstavljaju kao direktori, urednici i slično”.

“Vidi se po onim snimcima, po onoj mržnji, po onom VHS materijalu da je upravo najveći dio donijet iz podruma ANB-a”, kazao je Mandić.

On je dodao da je i montaža bila njihova, gdje se izbjegava da se kaže da Amfilohije upravo citira ono što su izgovorili njegovi prethodnici ili je zapisano u Starom i Novom zavjetu.

“Oni koji vjeruju u Boga vejruju da na drugoj strani postoji satana. Ovdje su satanisti odlučili da pod firmom borbe za ljudska prava, pod firmom obavještavanja građana prosto pokrenu sukobe koji nijesu potrebni nikome. Želimo da se ovaj naš zahtjev realizuje što prije. I da onu sramotu koju ima direktor Televizije i svi koji su učestvovali u ovom neljudskom uradku da se distanciraju, da se svaki pojedinačno izvini, i podnesu ostavke kako bi mogli punim dahom krenuti naprijed u pravcu traženja rješenja koje će biti dobro za sve i u skladu sa Ustavom i zakonom”, poručio je Mandić.

 

Vijesti

3 komentara

  1. I keep listening to the news update lecture about receiving free online grant applications so I have been looking around for the best site to get one. Could you advise me please, where could i get some?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com