“Boškoviću, vratite ORDEN, vojnicima branite da budu božji, a šaljete ih da PUCAJU po drugim kontinentima” - Volim Podgoricu

“Boškoviću, vratite ORDEN, vojnicima branite da budu božji, a šaljete ih da PUCAJU po drugim kontinentima”

Gospodine Boškoviću i treba Srpskoj pravoslavnoj crkvi da vratite orden Svetog Save.

Morate ga vratiti jer ste baš vi otelotvorenje svega protiv čega se Sveti Sava u sebi i van sebe borio: okupirana duša.

Vi imate oko dvije hiljade vojnika kojima branite da budu božji, ali im ne branite da pucaju po drugim kontinentima, da ubijaju i druge i sebe da bi ste vi, u svom komotnom petom ministarskom kabinetu, primali blagoslov vašeg predsjednika, njegove pohvale, da biste brojali od njega dobijeno ordenje zla.

Od takvog ordenja vi živite u vašim nebrojivim mandatima, takvo ordenje čuvate po ministarskim kabinetima, vi mijenjate ministarstva ali nosite ordenje stečenog ponizništva, ne bi li još jednom iskamčili od šefa orden za ništa.

Ne živi se, gospodine Boškoviću, od uspomena, ali nas sjećanja na njih vežu pogledom na nebo.

Na ono nebo put kojeg ste i vi gledali, kao ranjeni vojnik SRJ u Bosni, maštajući o slobodi svoje srpske zemlje, a koje vam je oredenom Svetog Save zacijelilo svaku ranu.
Na ono nebo u koje je gledao Sveti Sava dok je maštao o slobodi svoje srpske zemlje, osnivajući Zetsku episkopiju.

Vi ste, gospodine Boškoviću, vojnik bez ratišta.

Pa kad već nemate kog da branite u Crnoj Gori, a kako u tuđe NATO projekte ulažete tuđe živote, živote vojnika naše zemlje, koji još manje od vas razumiju gdje to i zbog čega idu, vi sa po dva crnogorska vojnika napadate tuđe zemlje.

Vi šaljete naše, ali ne u rat za srpstvo za koji ste se vi borili, šaljete ih u rat za ništa.

A ako uspiju da izvuku živu glavu i vrate se u svoju zemlju, branite im da vjeruju u Boga u kog ste vi vjerovali, dok ste bili vojnik Bijelih orlova.

Branite im da brane državu od bezbožničke dogme DPS-a, da budu vojnici istine. Branite im da odbrane svoju dušu. Branite im da budu krst svog naroda, a huškate ih da budu metak u mesu tuđeg. Branite im da Budu. Branite im da Jesu.

Ne plašite se tuđih ratišta, ne plašite se vaše novonastale NATO svijesti i savjesti, ali se plašite vaših vojnika u našoj zemlji, ako samo požele da budu Hristovi. Hrista i njegovu vojsku ne možete uplašiti, ministre Boškoviću, prenesite to vašim NATO nadređenima koji rade za dnevnicu, za novac.

Nemate vi, gospodine Boškoviću vojsku JNA, već vojsku brojnosti osrednjeg crnogorskog sela. I da odu iz litija od dvesta hiljada nas, njihovo odsustvo se neće osjetiti. A oni neće otići.

Sve više odlaze od vas ministre, i to dušom i srcem. Nikoga vi više ne možete zaplašiti: na sjeveru sam, neću detaljnije, prije nekoliko dana, na litiji, šetao sa “vašim” vojnikom i pričao. To nije vojnik vaše vojske, iako ga vi plaćate, to je vojnik hristove vojske.

Taj mladi vitez, vaš radnik, život bi dao za ljude u litijama. Za nas. Ne i za vas. Taj mladić zaslužuje orden Svetog Save. Ne vi.

Vi ste spremni da primite bilo koji orden, samo ako je orden, ali oni nisu vojnici vašeg ordenja.

Oni su vojnici Boga, u borbi protiv vas i vaših.

Zbog toga Hristu vratite ono što vam ne pripada.

Vratite orden Svetog Save, jer će taj orden na grudima vašeg oficira Zdravka Kasalice, ali i mnogih drugih vojnika „vaše“ vojske, opet najsvetije zasijati.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com