OVAKO JE GOVORIO BEOGRADSKI SINDIKAT U CG 2018.: “Vučić i Milo prave poslove, a mi smo budale kojima oni prodaju priču o ljudskim pravima, Evropskoj uniji i podjelama” - Volim Podgoricu

OVAKO JE GOVORIO BEOGRADSKI SINDIKAT U CG 2018.: “Vučić i Milo prave poslove, a mi smo budale kojima oni prodaju priču o ljudskim pravima, Evropskoj uniji i podjelama”

Vođa sastava Boegradski sindikat, inače advokat, Feđa Dimović, tokom gostovanja na nikšićkom Bedem festu prije dvije godien, odgovorio je na nekoliko pitanja u jednom intervjuu, a ti odgovori su dobili na aktuelnosti tokom poslednjih par mjeseci, naročito nakon odluke crnogorskog režima da članovima ove grupe zabrani ulazak u Crnu Goru gdje je trebalo da učestvuju u večerašnjoj litiji u Podgorici.

Beogradski sindikat je, povodom protestnih litija u Crnoj Gori snimio pjesmu podrške koja je brzo postala veliki hit.

Dimović je istakao da je grupa natala davno, prije 20 godina, 1999. godine.

“Željeli smo da ukažemo na problem u društvu, a muzika je bila najlogičniji način za to. Beogradski Sindikat  nije samo muzički projekat, već neka vrsta društvenog projekta, promjene u društvu”, kazao je Dimović.

Beogradskom sindikatu RAMPA za CG, policija kaže zbog BEZBJEDNOSTI: Podgoričani poslali poruku

(VIDEO) GRUPA BEOGRADSKI SINDIKAT VRAĆENA SA CG GRANICE: Sviće zora ne može na litiju

Beogradski sindikat posvetio pjesmu braći i sestrama u Crnoj Gori: Sviće zora(VIDEO)

Na pitanje Analitike – koliko se razlikuje situacija u Srbiji od one u Crnoj Gori – Dimović je rekao:

-Publika u Crnoj Gori je negativno skandirala i na jednog i na drugog predsjednika. Našem predsjedniku je idol vaš predsjednik, zato što je uspio 25 godina da bude na vlasti. To je zapravo ista organizacija, koja pravi međusobne poslove, kombinacije, ulažu u nekretnine, a mi smo budale kojima oni prodaju priču o ljudskim pravima, Evropskoj uniji i podjelama. Odgovor publike u Nikšiću na pjesmu “Sistem te laže” je znak da nešto treba da se promijeni i da smo svi u istom problemu, kaže Dimović.

Na pitanje šta običan čovjek, onaj iz naroda može da uradi da bi se nešto promijenilo, Dimović kaže:

-Za početak, neka misli svojom glavom. Posljednji spot smo uradili za pjesmu “Mozak”, a ona govori o tome da treba da se pročita knjiga, poveže sa ljudima… Mi smo samo inspiracija za te sitne promjene, dalje moraju sami. Ne možemo mi da riješimo stvari, da kažemo šta tačno treba da se uradi, da kažemo- “Evo, imaš 30 tačaka koje ćeš ti da ispuniš”. Moraš sam da se boriš za sebe, ali za početak uključi glavu, mozak i razmišljaj svojom glavom. Nismo ni mi u pravu uvijek, i mi griješimo, ali se trudimo da te greške popravimo. Samo u Bogu je istina, sve ostalo su neki životni ciljevi. Budi svoj čovjek i bori se, pomaži drugima i sve će doći na svoje..

1 komentar

  1. This design is incredible! You definitely know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com