Home / NOVOSTI / Društvo / AMFILOHIJE: Ne glasajte za one koji podržavaju Zakon o slobodi vjeroispovijesti

AMFILOHIJE: Ne glasajte za one koji podržavaju Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je sinoć, nakon litije u Risnu, građane da ne glasaju one koji podržavaju Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

-I mi smo to dočekali ovdje u Crnoj Gori da je bezakonje proglašeno za zakon, i to u ime naroda, rekao je Mitropolit Amfilohije.

Upitao je koji je taj narod koji glasa za nekoga “koji bezakonje proglašava za zakon.”

-Ja vjerujem dokle se ne skine to bezakonje da nećete naći ni jednog ni Bokelja, ni Crnogorca ni Brđanina koji će glasati za tako bezakonje i za one koji tako bezakonje otimanja svetinja ustoličuju prvi put u istoriji Crne Gore. U Boga se nadam da među vama Bokeljima neće biti onih koji će glasati za to bezakonje i za one koji podržavaju to bezakonje, bez obzira ko oni bili.

Vlast se bira da bi držala zakon, da bio donosila prave i istinske zakone.

I da čuva narodnu dušu, da njeguje u narodu zajedništvo i ljubav. Ne da dijeli narod, da ga zavađa. Da ono što radi, radi na bratoljublju i bogoljublju, a ne na bratomržnji i bogomržnji, rekao je on.

Dodao  je da su duhovni potomci onih koji su gradili budućnost na bratomržnji i bogomržnji sve što je tada sagrađeno razorili i opljačkali.

-I sada je još preostalo da crkve Božije zauzmu i opljačkaju. Crkva Božija je svetinja Božja, ona je za spasenje sviju i priziv Božji svima da se vrate sebi, da se vrate istini Božjoj, pravdi Božjoj, ljubavi Božjoj, nadi vječnoj, da se vrate vječnom dostojanstvu. Da ne žrtvuju sebe i druge, da ne žrtvuju djecu svoju onome što je ništavno, prolazno i smrtno, da se ne klanjaju (s oproštenjem!) debelom crijevu, nego da se klanjaju Bogu živome i istinitome, naglasio je Vladika.

Litije u Crnoj Gori – rekao je – su iscjeljenje od mržnji, dioba i podjela, “od svega što je trovalo naš narod.”

Zato je neophodno da ovako hodimo za Bogom kao Putem, Istinom  i Životom, zaključio je Mitropolit Amfilohije.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com