Home / NOVOSTI / Društvo / AMFILOHIJE: “Sve su razorili i opljačkali, ostalo je još da crkve Božje zauzmu i opljačkaju”
Foto MCP

AMFILOHIJE: “Sve su razorili i opljačkali, ostalo je još da crkve Božje zauzmu i opljačkaju”

Mitropolit Amfilohije poručio je sinoć iz Risna da – kako je rekao -nijedan Bokelj, Crnogorac ni Brđanin neće glasati za bezakonje i za one koji tako bezakonje otimanja svetinja ustoličuju prvi put u istoriji Crne Gore.

“Mi svjedočimo Novi zavjet, hraneći se Tijelom i krvlju Gospodnjom, hraneći se Njegovom ljubavlju i učeći se na Njegovoj ljubavi“, rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski sinoć u Risnu, gdje je predvodio litiju. On je poručio da mi “svjedočimo slobodu kojom smo obdareni od Gospoda hodeći u litijama crnogorskim gradovima”.

Upitao je koji je taj narod koji glasa za nekoga koji bezakonje proglašava za zakon.

„Ja vjerujem dokle se ne skine to bezakonje da nećete naći ni jednog ni Bokelja, ni Crnogorca ni Brđanina koji će glasati za tako bezakonje i za one koji tako bezakonje otimanja svetinja ustoličuju prvi put u istoriji Crne Gore. U Boga se nadam da među vama Bokeljima neće biti onih koji će glasati za to bezakonje i za one koji podržavaju to bezakonje, bez obzira ko oni bili“, poručio je Amfilohije.

Poručio je da se vlast bira da bi držala zakon, da bio donosila prave i istinske zakone.

„I da čuva narodnu dušu, da njeguje u narodu zajedništvo i ljubav. Ne da dijeli narod, da ga zavađa. Da ono što radi, radi na bratoljublju i bogoljublju, a ne na bratomržnji i bogomržnji“, rekao je on.

Kazao je da su duhovni potomci onih koji su gradili budućnost na bratomržnji i bogomržnji sve što je tada sagrađeno razorili i opljačkali.

„I sada je još preostalo da crkve Božije zauzmu i opljačkaju. Crkva Božija je svetinja Božja, ona je za spasenje sviju i priziv Božji svima da se vrate sebi, da se vrate istini Božjoj, pravdi Božjoj, ljubavi Božjoj, nadi vječnoj, da se vrate vječnom dostojanstvu. Da ne žrtvuju sebe i druge, da ne žrtvuju djecu svoju onome što je ništavno, prolazno i smrtno, da se ne klanjaju (s oproštenjem!) debelom crijevu, nego da se klanjaju Bogu živome i istinitome“, naglasio je mitopolit.

Rekao je da su molitveni hodovi u Crnoj Gori iscjeljenje od mržnji, dioba i podjela, od svega što je trovalo naš narod.

„Zato je neophopdno da ovako hodimo za Bogom kao Putem, Istinom i Životom“, zaključio je Mitropolit Amfilohije

U veliku risansku litiju prethodno su se slile litije koje su stigle iz Ledenice, Dragoševog sela, Orahovca, Kostanjice i Morinja.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com