Home / NOVOSTI / CAREVIĆ: Moje svetinje nijesu fotelje
Marko Baro Carević

CAREVIĆ: Moje svetinje nijesu fotelje

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević poručio je da njegove svetinje nijesu fotelje te pozvao sve građane Crne Gore da dođu u Krimovicu i sami vide njegove farme, “koje su primjer sa kojim treba da se ponosi Crna Gora.”

On je novinarima nakon završetka sjednice kazao da je izložen kampanji koja se vodi protiv njega, ali da mu ne pada na pamet da finansira medije, kako bi pisali neistine.

“To se namjerno radi, spinuje. Vidite da sam svakoga dana u medijima. Da sve što se moglo za novac diglo na noge, diglo se. Mene to raduje, sigurno takav kakav jesam sam interesantan svima. Vjerovatno nešto valja u ovom što ja radim. Zahvaljujem se na jednoj besplatnoj reklami, ko me nije znao u Crnoj Gori, sada će me znati. A što se tiče  mojih farmi, to je primjer sa kojim treba da se ponosi Crna Goras i pozivam sve građane  da dođu da vide šta sam ja to radio, sami će procijeniti da li sam doprinio  ili ne“, kazao je Carević.

On je ponovio da je sto puta sam rekao da je na mjesto predsjednika Opštine došao  kao ostvaren čovjek.

„Meni ništa ne treba. Moj rad je humanitaran. Nekima ne mogu pomoći jer baštinimo potpuno druge kvalitete, nije sve u novcu, ima nešto u nekim drugim stvarima. Biće vremena… uvijek treba sjesti  i razgovarati. Skoncentrisan sam na gorući problem za mene, kao čovjeka  koji je tradicionalan, koji voli svoju vjeru, a to je očuvanje svetinja. Moje svetinje nijesu fotelje, ja se od toga lagano odričem i niko neće imati problem da mu ustupim, ako zaista bude u interesu građana. Takod a smo potpuno suprotni. Možda je to dobro u ovom sazrijevanju i različitostima ćemo se negdje sresti i jako je dobro da pričamo istinu, a ne baratamo neistinama. To je namjerno spinovano“, kazao je Carević.

On je naglasio da  “istina teško dolazi na vidjelo“.

„Ai što reče Bora Čorba “evo ide istina, krvava istina, isprebijana“. Tako će otprilike biti i u ovom mom slučaju. Ja sam ponosan na sebe, svoj rad i svoje porodice. Sve što sam radio, radio sam u skladu sa zakonima  i procedurama. Kakve su procedure, ja ih ne donosim, već ih samo poštujem. Volio bih da svako dođe da to provjeri  i da se bavimo činjenicama. Ne pada mi napamet  da se bavim finansiranjem medija da bi pričali  ono što nije istina. Istina je istina. Ne treba bježati na nebo i sa satelita snimati, treba doći kao čovjek i razmijeniti argumente i uvjeriti se u istinu. O neistinama bali glava. I nije slučajno što Crna Gora tu gdje je, jer se uvijek plasiraju neistine i neke političke poruke ili želje, a sve su motivisane za neki interes, uglavnom lični”, naglasio je Carević.

On je poručio da njegov  najbolji odnos i patriotizam se mjeri odnosom prema državi plaćanjem poreza.

“Moja kompanija je uvijek na bijeloj listi, i  spreman sam da se sa svima izmjerim, da otvorimo papire, koliko je ko napravio prometa, platio poreza i kako se uopošte  odnosio prema društvu – donacijama, humanitarnim radom”, istakao je Carević.

Osvrćući se na to što danas nije bilo kvoruma za održavanje sjednice Skupštine opštine, Carević je kazao da to šalje jednu ružnu sliku.

“Nije trebalo da dođe do ove situcijae, trebalo je ranije da se riješi. Zaista, dolazimo u jednu veliku opasnost da grad ne pripremimo za turističku sezonu i sve ta neka  politička nadgornjavanja nijesu dobra i to šteti građanima, jer smo svi bili jednoglasni i pozicija i opozicija da ćemo raditi najbolje u interesu građana. Ovo nije najbolje u interesu građana i rad Skupštine opštine nije bio na nivou. Danas je demokratija takva da svako može radi otprilike, nažalost, što hoće. Postoji odgovornosti ljudi, koji su trebali danas da budu na sjednici, jer je u pitanju životno najznačajnije pitanje za građane. Ovo je jedna ružna slika svega onoga što se dešava u zadnjem periodu, ali svako nosi svoj krst“, kazao je Carević.

On je poručio je da dobro da građani sve vide i da će se znati sve .

“Sve treba da  bude transparentno, svačiji rad i nerad. Vrijeme je pred nama, ono je majstorsko rešeto. Činjenice su neumoljive“, zaključio je Carević.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com