MARKOVIĆ: Crkva se stavlja iznad države, to je nedopustivo - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ: Crkva se stavlja iznad države, to je nedopustivo

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković kazao je da se Crkva u Crnoj Gori stavlja iznad države, ne priznajući njenu suverenost i nezavisnost, i iskazujući ambiciju da odlučuje o političkim akterima odnosno da utiče na izbor vlasti, saopšteno je iz Vlade.

“To je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svijetu“, kazao je premijer.

On je danas primio delegaciju Evropskog parlamenta koju je predvodio predsjednik Odbora za građanske slobode, pravdu i  unutrašnje  poslove Vladimir Bilčik.

U saopštenju se navodi da su poslanike Evropskog parlamenta zanimala i pitanja zaštite životne sredine, dalje saobraćajne povezanosti prije svega u okviru evropskih transportnih koridora i Berlinski proces.

Premijer je upoznao sagovornike sa strateškim politikama Vlade, “odličnim ekonomskim pokazateljima koji podrazumijevaju, između ostalog, odličan privredni rast, među vodećima u Evropi, visok nivo direktnih stranih investicija, porast broja turista i smanjenje nezaposlenosti te sa našom evropskom agendom.”

„Crna Gora razumije evropski kontekst i da radi u skladu sa svojim opredjeljenjima moderne zemlje koje se demokratski i ekonomski razvija kao dio Evrope“, Marković.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com