MITROPOLIJA: Litije u četvrtak i subotu predvodi mitropolit kijevski Onufrije - Volim Podgoricu

MITROPOLIJA: Litije u četvrtak i subotu predvodi mitropolit kijevski Onufrije

Mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije predvodiće podgoričke litije u četvrtak i subotu, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske.
On u četvrtak stiže u posjetu Mitropoliji crnogorsko-primorskoj a doček će biti organizovan u u sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog, u 18 časova.
Nakon toga će mitropolit Ukrajinske pravoslavne crkve, zajedno sa Mitropolitom crnogorsko-
primorskim Amfilohijem predvoditi litiju ulicama Podgorice i time, kako su naveli iz MCP, podržati pravednu borbu vjerujućeg naroda protiv Vladinog bezakona o slobodi vjeroispovijesti.
-Mitropolit Onufrije će u petak, 28. februara u 11,30 časova posjetiti Cetinjski manastir, a u subotu 29. februara u 9,00 časova on će, uz sasluženje Arhiepiskopa ohridskog i Mitropolita skopskog g. Jovana, domaćina – Visokopreosvećenog Mitropolita Amfilohija i više arhijereja Ukrajinske i Srpske pravoslavne crkve služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u podgoričkom sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, povodom slave naše Mitropolije praznika Svetog Simeona Mirotočivog, najavili su iz MCP.

Nakon Liturgije, Mitropolit Onufrije predvodiće litiju do manastira Svetog Simeona Mirotočivog na Nemanjinom gradu u Podgorici, gdje će biti blagosiljan slavski kolač, a potom će se litija vratiti do podgoričkog sabornog hrama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com