POPOVIĆ NA HRT: “Litije kao Kju-kluks-klan, Amfilohije je besprizoran čovjek” - Volim Podgoricu

POPOVIĆ NA HRT: “Litije kao Kju-kluks-klan, Amfilohije je besprizoran čovjek”

Litije koje organizuje Mitropolija crnogorsko primorska su hibrid Islamske revolucije i Kju-kluks-klana (KKK), pokreta koji je u Sjedinjenim Državama kroz istoriju koristio terorizam – fizičke napade i ubistva – protiv grupa i pojedinica koji su im se suprotstavljali.

Ovako na hrvatskoj televiziji u emisiji “Jedan na jedan”  pisac i dobitnik najvećih crnogorskih državnih nagrada, Milorad Popović,  opisuje litije, u kojima učestvuju desetine hiljada crnogorskih građana, i na kojima se već dva mjeseca, ne može čuti ni ružna riječ, a kamoli prijetnja neistomišljenicima.

On je kazao i da manastir Ostrog danas liči na buvljak, da je komercijalizovan u najprimitivnijem smislu.

Kako je sa hrvatske televizije poručio “SPC u Crnoj Gori litijama pokušava pokazati svoju moć, jer, kako tvrdi, Crnu Goru vide kao privremenu državu koja nema snage da opstane”.

-Da Crna Gora nije NATO članica, već bi u nju ušli neki psi rata, neki četnici iz BiH ili Srbije, te bi se možda već stvorile neke autonomne oblasti, kao što smo gledali devedesetih godina, rekao je Popović.

On je mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija nazvao “besprizornim čovjekom”  koji je – kako kaže – sticajem čudnih okolnosti postao sveštenik.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com