SASLUŠAN ĐURIČKOVIĆ: Ništa nije priznao, policija traga za Krstom Vujićem - Volim Podgoricu

SASLUŠAN ĐURIČKOVIĆ: Ništa nije priznao, policija traga za Krstom Vujićem

U Specijalnom državnom tužilaštvu juče je opet saslušan Novljanin Miloš Đuričković, koji je uhapšen zbog sumnje da je umiješan u ubistvo sugrađanina Šćepana Roganovića.

Advokat Dejan Dragović kazao je za Dan da njegov branjenik nije saslušan zbog sporazuma o priznanju krivice i da o tome nema govora.

On je dodao da ne može ništa više da kaže zbog postupka, pa ni to zbog čega je njegov branjenik juče saslušavan.

Prema nezvaničnim informacijama Dana, motiv za ubistvo Šćepana Roganovića, koji je likvidiran 13. februara kod Kanli kule u Herceg Novom, krije se u poslovima kojima se bavio.

On je, po nezvaničnim informacijama kojima raspolaže Dan, na više lokacija u Herceg Novom izgradio stambeno-poslovne objekte, a policija provjerava da li su određene poslovne situacije bile razlog za njegovo ubistvo.

Iako je ubistvo rasvijetljeno, iz policije ne žele da iznose više detalja o tome jer je u toku prikupljanje materijalnih dokaza kako bi podnijeli krivične prijave protiv više lica.

Prema saznanjima Dana, ranije su privedene tri osobe za koje se sumnja da imaju veze sa ubistvom Roganovića.

Inspektori vjeruju da iza ubistva stoji kriminalna grupa iz Herceg Novog.

Policiji su u rješavanju ovog slučaja pomogli i tragovi pronađeni na zapaljenom motoru, a u toku je prikupljanje i drugih materijalnih dokaza kako bi bili procesuirani svi učesnici u likvidaciji.

Kako nedavno objavio, policija je ispitala i ko je na jednom crnogorskom portalu postavio sporne komentare ispod teksta o ubistvu Roganovića.

Policija vjeruje da su u ubistvu učestvovale još najmanje dvije osobe, koje su identifikovane.

Zasad nepoznata osoba je presrela Roganovića kod Kanli kule i pucala u njega. Kako je utvrđeno istragom, napadač je Roganovića pogodio hicem iz pištolja dok se kretao stepenicama. Kada ga je ranio, ubica je iz trka ispalio još nekoliko hitaca u njega. Očevici su ispričali inspektorima da se ubica kretao velikom brzinom. Istražitelji sumnjaju da je ubica imao pomagače koji su mu omogućili da pobjegne nakon što je izvršio zločin.

Potjernica zbog ubistva Roganovića

Policija je raspisala lokalnu potjernicu za Novljaninom Krstom Vujićem, koji se, prema nezvaničnim informacijama, sumnjiči za naručivanje ubistva sugrađanina Šćepana Roganovića, saznaje Dan iz policijskih izvora.

Vujić je odranije poznat policiji. On je triput bio meta napada, ali je uspio da izbjegne smrt.

U junu 2018. godine hercegnovska policija ga je uhapsila zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Kako je tada saopšteno iz Uprave policije, on se 1. juna, u stanu u Ulici Sava Bajkovića, ranio u desnu ruku prilikom rukovanja pištoljem za koji nije imao dozvolu.

Dan

1 komentar

  1. For anybody who is considering about external complications, sometimes be tough amaze those to realize to produce just a single weed in this very flowing usually requires eleven liters concerning gasoline to. dc free mommy blog giveaways family trip home gardening house power wash baby laundry detergent

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com