UCG: Odbijen zahtjev Vojvodić da se ponovo vrati na funkciju rektora - Volim Podgoricu

UCG: Odbijen zahtjev Vojvodić da se ponovo vrati na funkciju rektora

Univerzitet Crne Gore, povodom odluke Vrhovnog suda, da je Radmila Vojvodić nezakonito razriješena sa funkcije rektora, ukazuje da je “zahtjev koji se odnosio na uspostavljanje situacije u kojoj bi prof. Radmila Vojvodić došla u poziciju da vrši rektorsku funkciju odlukom Vrhovnog suda konačno odbijen”.

“Tako su potvrđene i sve prethodne odluke Osnovnog i Višeg suda da se najvažniji zahtjev prof. Vojvodic odbije i tako joj se uskrati mogućnost da se vrati na funkciju rektora sa koje je razriješio Upravni odbor.

Na taj način, konstatujemo da je Univerzitet Crne Gore primio presudu Vrhovnog suda broj: Rev. br. 615/29 od 13.02.2020.god.

Inače, i ovog puta, Univerzitet Crne Gore zauzima principjelan stav da ne komentariše odluke državnih organa tako da neće komentarisati ni ovu odluku Vrhovnog suda”, novode.

Takođe, kako kažu, ispoštovaće i sve ostalo što je traženo predmetnom odlukom.

“S obzirom da smo na Univerzitetu Crne Gore uvjereni da je odluka o razrešenju prof. Radmile Vojvodić zakonita i opravdana, Univerzitet Crne Gore će preduzeti pravna sredstva koja su mu na raspolaganju u zakonskom roku”, zaključuju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com