U CRNOJ GORI KAO NA RATIŠTU: Za dva mjeseca 7 ubijenih i 8 ranjenih (FOTO) - Volim Podgoricu

U CRNOJ GORI KAO NA RATIŠTU: Za dva mjeseca 7 ubijenih i 8 ranjenih (FOTO)

Podgoričanin Đorđije Božović, koji je poginuo sinoć u stravičnoj eksploziji automobila u podgoričkoj Dalmatinskoj ulici, oko 19,30 časova, osmi je ubijeni u Crnoj Gori, za samo dva mjeseca!

Aleksandar Keković, takođe Podgoričanin, koji je bio sa Božovićem u automobilu u trenutnku eksplozije, deveta je ranjena osoba u istom periodu. Eksplozija se dogodila ispred radnje “Lida” a u Urgentnom centru je završila je jedna od radnica – u potpunom šoku – kao i žena koja je parkirala automobil u trenutku eksplozije.

PUCNJAVA KOD PODGORICE: Novi mafijaški OBRAČUN! Upucan još jedan pripadnik škaljarskog klana!

PUCNJAVA U ZETI: Ranjen Bojan Anđušić (31)

PUCNJAVA U TOLOŠIMA: Policija zna ko je upucao Dražena Vojvodića!

U eksploziji poginuo Podgoričanin Đorđe Božović, teško ranjen Aleksandar Keković

PUCNJAVA ISPRED TERETANE: Ubijena jedna osoba

KO JE BIO ANDRIJA GAZIVODA UBIJEN NA CETINJU: Bavio se podvodnim ribolovom, borio se protiv krivolova (FOTO)

Božović i Keković su, prema informacijama iz policije, bezbjednosno interesantne osobe. Božović je važio za člana “škaljarskog klana” odnosno grupe koju je formirao pokojni Stevan Stamatović, a koja je planirala likvidaciju Nikšićanina Radojice Zekovića. Stamatović je, zajedno sa Igorom Dedovićem ubijen u januaru u Grčkoj, pred suprugama i djecom.

Tokom januara je izvršena jedna likvidacija, a u februaru se na stranicama crne hronike pisalo o čak pet likvidacija i jednom samoubistvu nakon ubistva. Policija interno potražuje lica koja, navodno, povezuje sa određenim likvidacijama, ali niko zvanično nije osumnjičen za ta krivična djela. Čak je došlo do neoprostive greške policije nakon ubistva na Cetinju, kada je objavljena fotografija osumnjičenog, za kojeg se kasnije ispostavilo da nema nikakve veze sa tom likvidacijom.

 

FOTO: RADIO JADRAN

Novljanin Šćepan Roganović ubijen je 13. februara u tom gradu, na stepenicama pored Kanli kule. Policija od početka istragu o tom zločinu drži pod velom tajnosti. Nije izdato saopštenje čak ni za hapšenje Miloša Đuričkovića, koji je pritvoren zbog sumnje da je umiješan u ubistvo Roganovića. Takođe, u medijima se pojavila nezvanična informacija da je organizator te likvidacije Krsto Vujić.

Ubistvom Cetinjanina Andrije Gazivode nastavljen je neriješeni niz teških krivičnih djela. On je likvidiran 17. februara, u večernjim satima, u sačekuši ispred teretane na Cetinju. Još uvijek nepoznati napadač ispalio je u njega više hitaca. Uprava policije izdala je saopštenje sa snimkom sa nadzorne kamere i fotografijom osobe za koju su tvrdili da je jedan od osumnjičenih za likvidaciju.

– Intenzivne aktivnosti službenika Uprave policije na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo koje je počinjeno na štetu A.G. (30) daju rezultate i ostvareni su pomaci u istrazi u veoma kratkom roku. Policijski službenici, u koordinaciji sa tužilaštvom i po njegovom nalogu, preduzeli su aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja i došli do fotografija i snimka na kojima je jedno zasad nepoznato muško lice, a koje se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistvo na štetu A.G. Nepoznato lice ispalilo je više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu A.G., usled kojih je on smrtno stradao – saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Međutim, ispostavilo se da je to greška, a ne zna se da li će neko zbog nje odgovarati.

– Iako su sve činjenice ukazivale na to da se lice sa snimka može povezati sa ubistvom A.G., neophodnim kriminalističkim provjerama utvrđeno je da ovo lice ni na jedan način nije povezano sa ovim teškim krivičnim djelom – saopšteno je naknadno iz policije.

Cetinjanin Vuk Mirković, koji je saslušavan u sklopu istrage o ubistvu Gazivode i čija je fotografija objavljena u medijima, tvrdi da mu je zbog postupanja policije ugrožena bezbjednost. On je za RTV Cetinje kazao da se ne osjeća bezbjedno u gradu u kojem se priča da je ubica ili učesnik ubistva iako su, kako ističe, sve provjere u policiji dokazale njegovu nevinost.

Ubistvo Cetinjanina Pera Muhadinovića 27. februara dodatno je otežalo rad nadležnih u prva dva mjeseca ove godine. Ni u tom slučaju još uvijek zvanično nema opisa egzekutora i ostalih osumnjičenih. Nepoznati napadač aktivirao je eksploziv postavljen ispod Muhadinovićevog vozila. Prethodno je praćen svaki njegovo pokret, pa policija vjeruje da je likvidacija djelo profesionalaca koji su je do detalja isplanirali.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je na jučerašnjoj pres konferenciji demantovao izjavu načelnika cetinjske policije Igora Popovića, koji je pred lokalnim parlamentom kazao da su ubistva Gazivode i Muhadinovića povezana sa ratom kriminalnih grupa.

Katnić tvrdi da Cetinjani Andrija Gazivoda i Petar Pero Muhadinović nijesu bili bezbjednosno interesantna lica, te da ta dva ubustva nemaju veze sa sukobima organizovanih kriminalnih grupa.

Tokom 2020. godine policija je evidentirala sedam ranjavanja, uz sinoćnje brojka se šenje na osam, sva na teritoriji Podgorice, ne računajući lakše povrijeđenu slučajnu prolaznicu.

Zvanično su riješena četiri. Tokom januara desila su se četiri takva slučaja, narednog mjeseca dva, a u martu dva.

Policija je uspjela da zvanično riješi tri ubistva koja su izvršena tokom ove godine. Zbog ubistva Edmonta Gjinkolaja, u Tuzima je 24. januara uhapšen Paljok Junčaj.

Nedžib Delić ubijen je 12. februara u Pljevljima, a ubio ga je rođak A.D., koji je nakon toga sebi oduzeo život. Plavljanin O.H. je 13. februara nehotično ubio svog unuka R.H., u namjeri da ga odbrani.

Foto Tviter UP

VP/dan.co.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com