7 STVARI KOJE NIKAKO NE SMETE DA POKLONITE ŽENI ZA 8. MART: Ni u ludilu nemojte KUPITI onu pod brojem 6!

Razmišljate o savršenom poklonu za dragu osobu? Budite pažljivi, neke stvari nije primjereno darivati!

Cvijeće, parfem, bombonjera… Veliki broj muškaraca ovih dana “lupa glavu” šta da kupi svojim ženama, majkama, ćerkama i drugim pripadnicama ljepšeg pola povodom 8.marta.

Evo kojih sedam stvari ne smijete da stavite na listu poklona za najmilije, osim ukoliko vam osoba nije naglasila da želi baš taj poklon:

1. Kućni ljubimci

Ukoliko niste potpuno sigurni da osoba želi kućnog ljubimca i da se može brinuti o njemu, nikada nemojte kupiti životinju za poklon.

FOTO: PROFIMEDIA

2. Oprema za vježbanje

Koliko god osoba voljela da vežba, oprema za vježbanje nije primjeren poklon. Osim toga, osoba kojoj poklonite opremu za vježbanje mogla bi se uvrijediti jer bi dar mogla shvatiti kao znak da treba da smrša.

FOTO: PROFIMEDIA

3. Vaga

Poklon kojem se vjerovatno niko neće obradovati jeste – vaga. Ako neko želi da ima vagu kod kuće, kupiće je sam. Darivanje vage jednostavno nije pristojno.

FOTO: PROFIMEDIA

4. Šerpa

Žene su svakondnevno te koje u kuhinji provode dosta vremena tokom dana, tako da ovaj poklon ne bi usrećio vašu ljepšu polovinu.

FOTO: PROFIMEDIA

5. Kaktus

Kaktusi i druge šiljate biljke nisu dobri pokloni, a izbjegavajte i darivanje ruža s trnjem jer označavaju bušenje odnosa.

FOTO: PROFIMEDIA

6. Krema protiv bora ili celulita

Isto kao i oprema za vježbanje, i kreme protiv bora ili celulita ne smiju biti na listi potencijalnih darova. Jer ko želi da dobije poklon koji mu govori da bi trebalo da se riješiti bora i celulita? Ako želite osobu razveseliti nekim proizvodom kozmetike, mnogo bolji izbor biće mirišljavi losion ili kupka.

FOTO: PROFIMEDIA

7. Nož

Darivanje noža donosi nesreću i posvađaćete se sa osobom koja vam je poklonila nož, kaže sujevjerje. Bez obzirana to da li ste sujevjerni ili ne, nemojte poklanjati noževe jer, prema bontonu, oštri predmeti nisu prikladan poklon.

Telegraf / M.M, Foto:profimedija

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close